Foto: Neshan H. Naltchayan/AP, Paul Smith/Featureflash

Harrison Ford blev skyldig exfrun Melissa 888 miljoner kronor – efter svåra skilsmässan

Harrison Ford förlorade mycket pengar när han skilde sig från exfrun Melissa Mathison.

Skilsmässan gick till historien som en av de dyraste i Hollywoods historia.

Vi har alla upplevt hans många magiska rolltolkningar på vita duken. Filmer som ”Blade Runner”, flera ”Star Wars”-filmer och förstås filmerna om ”Indiana Jones” är några av de verk som starkast förknippas med Harrison Ford, 81.

Född 1942, inledde Harrison Ford sin skådespelarkarriär i 20-årsåldern. Han nådde snabbt framgång och har blivit en av världens mest legendariska skådespelare genom tiderna.

Harrison Ford
Harrison Ford. Foto: Hannes P Albert/AP

Privatlivet

Utanför rampljuset har Harrison Ford varit gift tre gånger och skilt sig två. Genom sina äktenskap har han fått fem barn, varav den yngsta sonen är adopterad.

Tillsammans med ungdomskärleken Mary Marquardt var han gift mellan åren 1964 till 1979. Och i det äktenskapet fick han två barn – Benjamin (född 1966) och Willard (född 1969).

Senare gifte han sig med manusförfattaren Melissa Mathison, som bland annat skrivit manus till filmen ”E.T. The Extra-Terrestrial”. De fick sonen Malcolm (född 1987) samt Georgia (född 1990). Harrison och Mathison var gifta mellan åren 1983 och separerade år 2000. Det skulle komma att bli en väldigt dyr skilsmässa för Harrison Ford, men mer om det längre ner.

Sedan 2010 är Harrison gift med den 22 år yngre skådespelerskan Calista Flockhart, 59. Calista har bland annat gjort huvudrollen i tv-serien ”Ally McBeal”.

Dyra skilsmässan med Melissa

Melissa Mathison, Harrisons fru från sitt andra äktenskap, begärde ut skilsmässa 2001. Detta efter rapporter om att Harrison Ford setts festa med andra kvinnor.

Det tog dock tre år innan skilsmässan var färdig i rätten och man kommit fram till en lösning.

Harrison Ford och Melissa Mathison
Harrison Ford och Melissa Mathison 1998. Foto: Neshan H. Naltchayan/AP

Melissa gick ut som vinnare ur äktenskapet då Harrison var tvungen att betala en stor del av sina intäkter till henne som han tjänat under åren som de var gifta. Detta eftersom att de inte hade några äktenskapsförord.

Skilsmässan gick till historien som en av de dyraste i Hollywoods historia. Harrison fick betala 85 miljoner dollar till Melissa, vilket i dag motsvarar ungefär 888 miljoner svenska kronor.

Tyvärr gick Melissa Mathison bort i cancer 2015, endast 65 år gammal.

LÄS MER:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev