Hundcoachen Fredrik Steens oro för Lilla Nymo – drabbad av fruktansvärd sjukdom: ”Kämpar på”

”Nyhetsmorgons” favorithund Lilla Nymo har mått riktigt dåligt de senaste två veckorna – men ingen har riktigt förstått vad det berott på.

Efter att ha suttit som på nålar i flera dagar har nu husse, tillika den kända hundcoachen, Fredrik Steen skrivit en egen teori om vad som kan ha hänt.

Det är svårt att beskriva för en som inte förstår, men redan när Lilla Nymos blick mötte min i morse såg jag att hon mår bättre”, skriver han på Instagram.

TV4-hunden Lilla Nymo blev känd i ”Nyhetsmorgon” för hela nio år sedan.

Hon är en labradortik som ”vuxit upp i tv-rutan”. Tanken var att hon och den kände hundcoachen Fredrik Steen skulle gästa programmet varje fredag för att uppdatera tittarna om valpens utveckling. Hon skulle bli en vårdhund.

Lilla Nymo och Fredrik Steen
Fredrik Steen och omåttligt populära Lilla Nymo. Foto: Instagram

Men sedan blev Lilla Nymo kvar hos husse Fredrik.

Hon har i omgångar fått valpar som också visats upp i ”Nyhetsmorgon”. Tragiskt nog har flera av dem dött, men några har även fått lyckliga liv hos kärleksfulla familjer.

Lilla Nymos oklara sjukdom

De senaste två veckorna har Lilla Nymo varit väldigt sjuk, men det har inte varit helt uppenbart vad hon lidit av.

Fredrik har gjort löpande uppdateringar på Instagram om hennes mående.

I början trodde han att det handlade om vanlig kräksjuka, då hunden kaskadspydde flera gånger och ofta. Hon hade även diarré.

Lilla Nymo
Stackars Lilla Nymo. Foto: Instagram

Efter några dagar återhämtade hon sig från kräksjukan, men uppenbarligen var någonting annat fel. Hon drack vatten mest hela tiden, som att törsten aldrig tog slut.

De fick åka till veterinären och undersöka vad som var fel. Men ingen har upptäckt vad som hänt. De har kollat på hennes njurar och hennes livmoder.

Hundcoachens egen teori

Hennes mående har varit upp och ned, fram och tillbaka, de senaste dygnen. Nu verkar dock läget ha stabiliserats en aning.

Fredrik Steen har en egen teori om vad som kan ha hänt. Fortfarande finns ingen helt självklar förklaring.

Lilla Nymos status i dag. Det är svårt att beskriva för en som inte förstår, men redan när Lilla Nymos blick mötte min i morse såg jag att hon mår bättre. Jag ser det i hennes ögon när hon tittar på mig. I dag är första dagen jag med säkerhet vågar påstå – i dag mår hon bättre. Hoppas hoppas hoppas att det nu har vänt”, skriver han på Instagram under tisdagen.

Min teori är följande – hon har fått i sig något gift/medel som skadat hennes mage/tarmar. Hon har haft ont och svidningar, det har hon själv försökt dämpa med att dricka vätska i princip dygnet runt. Hennes första dygn av kräkningar var kroppens försvar att få bort det giftiga, men mage och tarm blev på någon nivå skadad. Obs – det är min egen teori”, fortsätter han.

Hoppas att du snart mår helt bra igen, Lilla Nymo. Stackars liten som råkat ut för något så otäckt.

Du tar så bra hand om henne, Fredrik. Du är en sann förebild.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev