Jill Johnson flyttade ihop med kärleken Mattias – efter åren som särbos i olika städer

Jill Johnson och hennes kärlek Mattias Elg bodde tidigare 100 mil ifrån varandra. För ett tag sen fattade de ett stort beslut för att föra relationen framåt.

– Det är klart att jag inte ser mig som särbo i en relation utan jag hoppas att vi kan landa någon dag tillsammans, säger hon i en intervju med Nöjeslivet.

Sedan sommaren 2022 har countryartisten Jill Johnson, 51, varit förlovad med sin kärlek Mattias Elg, 49.

Mitt livs kärlek har tagit mig med storm. Vi har hållit det hemligt ett tag men nu vill vi dela med oss med er alla att jag sa ja till hans romantiska frieri”, skrev skånskan på Instagram då.

Han gick ned på knä och ställde den stora frågan då paret var på semester i Positano, Italien. Det har nu gått två år sedan dess, men de är fortfarande inte gifta. De tar sin tid.

Faktum är att de knappt hunnit planera någonting för bröllopet ännu.

– Nej, men vi har inte det faktiskt. Vi är ganska måna om att vi ska känna att vi har mycket tid, både för planering och för giftermålet. Det kommer alltid saker i vägen, så vi har inte kommit så långt än. Men vi trivs med att vara förlovade. Jag känner inte att det är så bråttom, har Jill tidigare sagt till Nöjeslivet.

Flyttade tillbaka till hemstaden

En sak är i alla fall klar – bröllopet ska äga rum i Sverige. Den detaljen är de i alla fall överens om. Sedan blir frågan exakt var. Paret har under åren de varit tillsammans haft flera olika hus och städer i sina hjärtan.

För dem har första steget varit att flytta ihop. Han bodde länge i Östersund där han också har barn. Jill bodde över 20 år i Borås där hon och ex-maken Håkan Werner levde som gifta i 17 år innan de separerade. De har döttrarna Havanna och Bonnie ihop.

För två år sedan flyttade Jill till sin hemstad Ängelholm, men hon lämnade kvar dottern Havanna som skulle gå klart gymnasiet. I samma veva skrev sig Mattias på adressen i Skåne. Då hade de varit särbos i fem år.

Båda är dessutom väldigt ofta i Stockholm. Så det är inte alltid lätt att umgås obehindrat.

– Vi har liksom haft fullt upp nu med att bara få bo ihop och flytta ihop. Vi bodde ju 100 mil ifrån varandra från början, har barn och reser båda i jobbet. Så just nu handlar det om att bara försöka landa på ett ställe lite oftare. Där är vi, sa Jill tidigare.

”Upptäckt otroligt mycket”

Trots att de i dag båda är skrivna i Ängelholm lever de fortfarande en del ifrån varandra. Det är barn, jobb, turnéer och annat som ska hinnas med. Mattias är psykolog och reser mycket i jobbet.

– Ja, det är ganska omständligt med barn hundra mil ifrån varandra. Men jag tycker att vi gör det väldigt bra. Ibland blir det perfekt och ibland blir det inte perfekt. Det får man acceptera. Men jag tycker att Mattias är jättehärlig, kreativ, kommer på roliga saker och tycker om att resa. Så jag har upptäckt otroligt mycket sen jag träffade honom, säger Jill Johnson i en ny intervju med Nöjeslivet.

Hon säger att det inte kommer gå att vara särbos hur länge som helst, men just nu måste de fortsätta att leva så här. Samtidigt gäller det att hitta det positiva i det sättet att leva.

– Det är så himla härligt att få längta lite. Jag tycker inte särbo ersätter sambo, men det får vara så. När man turnerar som jag gör, även när jag var gift och hade familj liksom på det traditionella sättet, så var jag borta emellanåt. Man får vara glad att ha varandra bara, och inte krångla till det mer än så, säger hon.

Hoppas kunna landa på samma ställe

Tidigare i relationen reste Jill mycket för att få relationen med Mattias att fungera. Sedan flytten till Ängelholm har det mer blivit han som får dra land och rike kring.

– Nu får han resa jättemycket på det sättet som jag gjorde förut. Det har blivit lite lugnare för mig och lite tuffare för honom, men jag uppskattar det. Och det kan säkert växla sen framåt, alltså att man får skiftas om lite. Det är klart att jag inte ser mig som särbo i en relation utan jag hoppas att vi kan landa någon dag tillsammans, säger Jill.

Även i sommar så blir det en hel del resande för de båda. I Jills fall handlar det mest om sommarens turné. Det kommer bli mycket tid på vägarna och på scenerna.

Men hon och fästmannen har även lite tid för sig själva.

– Egentligen så tar turnén hela sommaren. Men jag brukar vara ganska duktig på att hälsa på kompisar längs hela vägen. Jag känner folk i hela Sverige. Du vet, man lägger sig vid någon insjö en klämdag och tar in på hotell. Får jag med mig döttrarna eller mannen så brukar vi kunna göra det bästa av sommaren. Så i sommar har jag faktiskt inte planerat så mycket mer än en semester till Portugal och Italien med Mattias. Det ska bli mysigt. 

Vad mysigt, Jill! Bra att Mattias kommit ner till dig och bor ett tag. Det är bra för relationen att ni ses lite mer regelbundet.

Ha en fin turnésommar och samtidigt en avslappnande och skön ledighet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev