Därför älskar Jill Johnson att åldras – vändpunkten kom när hon fyllde 50: ”Helt underbart”

Förra våren fyllde countrystjärnan Jill Johnson 50 år. I stället för att få panik, som många andra får, valde hon att omfamna sin nya ålder.

– Jag är glad att jag fått fylla 50. Jag är frisk och jag känner mig allmänt privilegierad, säger hon till Femina.

I slutet av 90-talet blev Jill Johnson namnet på allas läppar. 1998 vann hon ”Melodifestivalen” med låten ”Kärleken är”. Samma år kom hon på tionde plats i ”Eurovision Song Contest”.

Sedan dess har countrystjärnan släppt album på löpande band.

Läs mer: Därför vägrar Jill Johnson skönhetsingrepp – stjärnan hyllar åldrandet vid 50: ”Ynnest att få bli äldre”

2014 gjorde Jills hyllade succéprogram ”Jills veranda” . I programmet, som sänts totalt fyra säsonger, bjuder hon ner sex svenska artister till countryns huvudstad: Nashville. Där spelar de in musik som artisterna i fråga aldrig har gjort förut.

Jill Johnson, Jills Veranda
Jill Johnson i Jills veranda. Foto: SVT

Jill Johnson om att fylla 50

Förra våren fyllde Jill 50 år. En ålder hon verkligen känner att hon landat i.

– Även om 50 säkert är över mitten, så känns det faktiskt som en stor ynnest att man har fyllt 50 och fortfarande känner att man får hålla på med det man älskar. Detta efter 30 år, eller 36 år nästan, om jag ska vara sån. Men det är en häftig ålder, faktiskt, har Jill Johnson tidigare till Nöjeslivet.

I samma intervju beskrev hon sin stora dag på följande vis:

– Jag vaknade ju i Stockholm för att vi hade varit på Polarpriset dagen innan. Sen när jag kom hem stod mina underbara döttrar på flygplatsen med banderoller och ballonger. Och sen hade min familj tillsammans med Mattias (fästmannen Elg, reds anm.) ordnat en sån familjär middag hemma hos mig som jag uppskattar mest.

Hon firade alltså hemma i Ängelholm, hennes hemstad, där hon har ett stort hus där döttrarna Havanna, 19, och Bonnie, 14, bor med henne.

Läs mer: Jill Johnson visar stolt upp dottern Havanna – på nya bilderna ser nu alla samma sak: ”Hon är så himla…”

För två år sedan tog hon beslutet att bo i Ängelholm på heltid. Dessförinnan fladdrade hon runt mellan bostäder i Stockholm, Borås, Jämtland och Nashville. Nu vill hon ha en mer stadig bas.

Däremot har hon och Mattias, som kommer från Jämtland, ett nybyggt hus i Bydalen. Men det är mer för hans skull – för att de ska ha ett ställa att bjuda in vänner och familj till.

STOCKHOLM 20220524 Mattias Elg och Jill Johnson anländer till Polarpriset 2022 som delas ut på Grand Hotel i Stockholm på tisdagen. Foto: Jessica Gow / TT
Mattias Elg och Jill Johnson under Polarpriset 2022. Foto: Jessica Gow/TT

– Jag är klar med att bo på flera ställen och flänga. Jag behövde landa på ett ställe. Det var anledningen till att jag flyttade till Ängelholm, jag behövde ha alla saker på samma ställe, säger hon till Femina.

Därför älskar Jill Johnson att åldras

Nu fyller Jill Johnson snart 51. Hon har således haft ett år på sig att känna in hur det är att ha levt i fem decennier.

– Jag är glad att jag fått fylla 50. Jag är frisk och jag känner mig allmänt privilegierad. Jag är inte längre 25, jag är över 50 nu. Då lägger man bort ganska många saker som varit ängsliga innan, och det är helt underbart, säger hon till Femina.

Hon har tidigare sagt till Nöjeslivet att hon verkligen omfamnat åldrandet.

– Det låter så klyschigt men jag tycker faktiskt det är en ynnest att bara få bli äldre. Jag har väldigt många kompisar som har insjuknat i cancer och så där. Jag är verkligen inte den personen som tycker att det är ett problem att åldras. Jag tycker bara att jag är glad om jag får vakna med friska barn och vara frisk själv, säger Jill.

Fina Jill, du är som ett fint vin som bara blir bättre med åren.

Skönt att du trivs med dig själv, din ålder och din kropp. Det är skönt när man accepterat sig själv på alla plan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev