Pierce Brosnan tvingades offra kontakten med sonen Chris – därför bröt de med varandra för 20 år sen

Skådespelaren Pierce Brosnan har upplevt många motgångar i livet.

Förutom att både hustrun Cassandra och dottern Charlotte tidigare dött i äggstockscancer. För 20 år sedan tvingades han säga upp bekantskapen med sin äldsta son Christopher.

– Jag var tvungen att säga: ”Gå. Börja leva eller börja dö”, har han sagt enligt Hello!

Hollywood-stjärnan Pierce Brosnan, 71, gjorde mellan 1995 och 2003 rollen som brittiske agenten James Bond i fyra filmer: ”Goldeneye”, ”Tomorrow never dies”, ”Die another day” och ”Everything or nothing”.

Trots att han varit en världskänd skådespelare i mer än 40 år har han alltid prioriterat familjen främst. Han har de fyra vuxna sönerna Christopher, 51, Sean, 40, Dylan, 27, Paris, 23, samt sin avlidna dotter Charlotte.

De två yngsta sönerna har han tillsammans med sin nuvarande fru Keely Shaye Smith som han gifte sig med 2001.

Dessförinnan var han gift med skådespelaren Cassandra Harris mellan 1980 och 1991. Hon dog tragiskt nog i äggstockscancer, efter att ha varit sjuk i fyra år. Pierce fick då agera ensamstående pappa till de tre barnen.

Hade adopterat två av barnen

Grejen var att två av barnen inte var hans rent biologiskt. Chris och Charlottes pappa Dermot Harris hade däremot redan gått bort, så Pierce hade adopterat dem några år innan fruns död. Sonen Sean var Pierce och Cassandras enda gemensamma barn.

Cassandra Harris och Pierce Brosnan 1983.
Cassandra Harris och Pierce Brosnan 1983. Foto: Colin Crawford/AP

Cassandras tragiska död påverkade såklart hela familjen, men kanske allra mest sonen Chris. Efter sin mors bortgång kämpade han med missbruk. Pierce försökte hjälpa honom under flera år, men hans beroende eskalerade.

– Christopher är fortfarande mycket vilsen. Förfärligt mycket. Jag ber för honom. Jag tänker på honom. Han har prövat alla i denna familj, men ingen mer än sig själv, sa Brosnan till Playboy Magazine 2005.

Då hade det gått 14 år sedan mammans död.

Tragiskt nog blev läget än värre 2013 när Chris storasyster Charlotte även hon drabbades av samma sorts cancer som sin mamma – och även hon gick bort.

Pierce och Chris Brosnan
Pierce Brosnan med adoptivsonen Christopher. Foto: Instagram

Bröt kontakten med sonen

Familjen försökte få Chris att åka till ett rehabiliteringscenter och de gjorde flera interventioner med honom för att få honom nykter. Hans relation med sin adoptivfar sattes på prov.

Till slut gick det inte längre.

”Mamma Mia!”-stjärnan fattade det svåra beslutet att skära av Chris i hopp om att sonen då skulle inse allvaret och vilja återfå kontakten med familjen. Detta skedde för nästan 20 år sedan – och de sägs fortfarande inte ha någon relation i dag.

– Man skär aldrig av dem helt. Men jag har avskurit Christopher. Jag var tvungen att säga: ”Gå. Börja leva eller börja dö”. Han har mina böner, har han sagt enligt magasinet Hello!

Hoppas på en försoning

Trots att de inte längre har någon kontakt har Pierce Brosnan inte tappat hoppet om att en dag återförenas med sin son. Han har fortsatt att uttrycka sin kärlek för Chris och på fars dag 2022 nämnde han honom i ett Instagram-inlägg.

Chris Brosnan
Chris Brosnan, som i dag hunnit bli 51 år gammal. Foto: Instagram

Min kärlek för alltid till er kära söner, Paris, Dylan, Sean och Christopher. Ett innerligt tack för er kärlek på denna fars dag”, skrev han då.

Pierce Brosnan har berättat om sin syn på sin egen föräldraroll kring Chris och hans drogmissbruk. Till The Mirror har han tidigare sagt:

– Man kan bara leda hästen till vattnet, man kan inte få den att dricka. Jag har sträckt ut en hand till honom och jag har gjort mitt bästa. Men det är upp till honom, och jag hoppas att han kan ta sig igenom detta.

Vad tråkigt för dig och för din familj, Pierce. Att din son inte vill vara en del av Brosnan-familjen.

Hoppas att ni kan lösa era konflikter i framtiden. Det skulle alla må så mycket bättre av.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev