Pierce Brosnan, 70, vägrar skönhetsingrepp – så väljer han att åldras naturligt: ”Tecken på åldrande ska firas”

Pierce Brosnan är Hollywood-hunken som tycks ha slutat åldras.

Men bakom hemligheten till hans eleganta åldrande finns inga skönhetsingrepp i sikte. Istället har han en helt annan filosofi.

Pierce Brosnan är skådespelaren som genom åren gjort sig känd för många roller. Men det är framför allt hans roll som James Bond som gjort honom till den superstjärna som han är idag.

Pierce föddes och växte upp på Irland. Tidigt började han att arbeta inom film- och teaterscenen i Storbritannien. Men det var i USA som det stora genombrottet kom 1982 då han spelade i tv-serien ”Remington Steele”.

Därefter har han kommit att göra mängder av roller genom åren, även om det som sagt är hans tid som Agent 007 som satt djupast spår.

Pierce Brosnans privatliv

Pierce Brosnan har i sitt liv varit gift två gånger. Med första hustrun, Cassandra Harris, gifte han sig 1980 och tillsammans fick de sonen Sean (född 1983). Cassandra hade sedan tidigare även två barn som Pierce adopterade efter deras fars död.

Cassandra Harris och Pierce Brosnan 1983.
Cassandra Harris och Pierce Brosnan 1983. Foto: Colin Crawford/AP

1991 gick Cassandra tragiskt nog bort i äggstockscancer.

”När din partner får cancer, då förändras livet. Din tidsplan och referens för dina normala rutiner och ditt sätt att se på livet, allt detta förändras. För du har att göra med döden. Du har att göra med möjligheten att dö och döden. Och det var på det sättet genom kemoterapin, genom första operationen, andra, tredje, fjärde, femte. Cassie var väldigt positiv till livet. Jag menar, hon hade den mest fantastiska energin och utsikten på livet. Det var och är en fruktansvärd förlust, och jag ser den återspeglas, då och då, i mina barn”, har Pierce Brosnan tidigare sagt.

Men 1994, i Mexico, skulle saker och ting börja förändras. Det var nämligen där och då som Keely Shaye Smith (numera Brosnan) kom in hans liv.

Keely uppmuntrade Pierce att sörja sin bortgångna fru och att ta sin tid med det. Hon hade aldrig för avsikt att de skulle ge sig in i en relation på en gång.

2001 valde Pierce och Keely att knyta ihop säcken, de gifte sig den fjärde augusti på Irland. Tillsammans har de fått två gemensamma söner, Dylan och Paris.

Pierce Brosnan vägrar skönhetsingrepp

Hollywood-hunken har tidigare blivit utsedd till världens sexigaste man av tidningen People. Och det är inte särskilt konstigt med tanke på hur bra han ser ut.

Men trots att det inte är ovanligt med olika former av skönhetsingrepp bland Hollywoodkändisar så är det inget för Brosnan.

Jag har inte genomgått någon plastikkirurgi i någon form. Inga implantat. Och mitt hår är inte färgat”, har stjärnan tidigare sagt i en intervju med People.

Tvärtom anser att åldrandet ska firas.

Det finns så mycket oro och uppmärksamhet kring att vända klockan, att bekämpa åldrandet med potions och lotions och allt möjligt annat. Men tecken på åldrande ska firas”, har han sagt till The Sun.

Pierce Brosnan har gått igenom flera tragedier i sitt liv. Utöver då han förlorade sin första hustru i äggstockscancer 1991 så förlorade han även sin adoptivdotter i samma sjukdom 2013. Det har förmodligen gett honom en annan syn på livet och åldrandet.

Man måste inse att det är en gåva – en gåva som vissa inte har turen att få”, säger han till The Sun.

Stjärnan knep för att åldras lyckligt

Pierce Brosnan har i en tidigare intervju delat med sig sitt knep för att åldras lika bra som honom själv. Tricket tycks vara att se positivt på livet.

Åh, bara kärlek och arbete. Arbete och kärlek. Det är allt det handlar om. Var tacksam för att du har ett partnerskap, eller en vänskap, eller några vänner. Och fortsätt bara med livet. Jag vet inget annat sätt.”

Kloka ord från Sir Pierce Brosnan!

Dela gärna den här artikeln på Facebook!