Foto: TT

Därför dröjer Madeleines flytt till Sverige med Chris O’Neill – expertens teorier om spelet i kulisserna

Ett år senare – prinsessan Madeleines flytt hem till Sverige har dragit ut på tiden.
Här är spelet bakom kulisserna.

Sedan prinsessan Madeleine äktade sin make Chris O’Neill år 2013 har familjen bott på båda sidor av Atlanten.

Först i New York där äldsta dottern prinsessan Leonore föddes. Sen i en lyxlägenhet London – och de senaste åren i soliga Florida i USA.

Men i sommar ska flyttlasset gå hem till Sverige.

Den stundande flytten har föregåtts av snurriga turer, där hovet först i ett pressmeddelande våren 2023 uppgav att flytten för hela familjen skulle ske under augusti 2023.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine, herr Chris O'Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20230915 Prinsessan Madeleine, herr Chris O’Neill och prinsessan Sofia tittar på från balkonen under högvaktsavlösningen på yttre borggården på Stockholms slott med anledning av kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen. Foto: Jessica Gow / TT

Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola. I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm, skrev hovet då, våren 2023, i en kommuniké som väckte stor uppmärksamhet både i Sverige som utomlands.

Men så blev det alltså inte.

I stället verkar det som om flytten kommer att ske nu – ett år senare, efter att Madeleine och Chris fått sitt stora lyxhus i Florida sålt. I april hittade huset ny ägare för motsvarande 75 miljoner kronor, vilket var något under utgångspris, rapporterade Hello Magazine.

– I och med att det är en rätt så stor flytt så kommer familjen komma i omgångar, med tanke på att det är ett hus som ska tömmas och så vidare, sade hovets informationschef, Margaretha Thorgren, till Expressen i förra veckan.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20150202 Flytt. Flyttkartonger transporteras. Foto: Henrik Montgomery / TT
STOCKHOLM 20150202 Flytt. Flyttkartonger transporteras. Foto: Henrik Montgomery / TT

Sverige får alltså mer kunglig glans – men flytten tycks alltså ha skjutits upp. Exakt vad som föregått det över ett år uppskjutna flyttlasset över Atlanten vet vi inte.

Den profilerade tv-producenten och hovexperten Gabriella Morales-Casas (bilden nedan) följer internationella kungahus på nära håll.

Hon har flera teorier kring varför Madeleines flytt hem till Sverige dröjer så länge – och menar att det är rätt av familjen att flytta tillbaka.

– Det är inte lätt att flytta från en stor herrgård till Europa när det kommer till rörlighet. Jag förstår att de tar med sig sina möbler och sin konst, och det kräver försäkringar, pålitliga leverantörer och lite extra skatt, säger Gabriella Morales-Casas till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Att hovet först gick ut med ett datum för flytten, som sen blev ordentligt uppskjutet, kan man bara spekulera i, menar Morales-Casas.

Hon tror att svenska folket får se Madeleine med familj boendes på svensk mark senast i höst igen.

– Men när de meddelade deadline redan var satt, så det kan ha att göra med personliga angelägenheter. Vi vet inte, egentligen. Jag förväntar mig att de flyttar i år mellan sommar och höst, senast, säger Morales-Casas.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Vad är dina tankar om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev