Därför väljer Chris O’Neill bort Sverige för sitt eget stora firande – beslutet är fattat

Ett fyrfaldigt leve – men inte på blågul mark.
När Chris O’Neill fyller 50 senare i år väntas firandet ske utomlands, skriver Svensk damtidning.

Prinsessan Madeleine och har bott utomlands med familjen i många år nu. Inledningsvis flyttade hon och maken Chris O’Neill till London år 2015 – och paret verkade stormtrivas i Storbritanniens huvudstad.

Tre år senare gick flyttlasset över Atlanten till makens hemland. I USA slog Madeleine, Chris och deras tre gemensamma barn ner sina bopålar vid Pinecrest på den amerikanska ostkusten, i soliga Florida.

Nu – sex år senare – är Madeleines familj redo att flytta till Sverige.

Det gick hovet ut och meddelade via en kommuniké redan förra året.

– Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har beslutat att familjen tills vidare ska vara bosatt i Sverige. Prinsessan Leonore och Prins Nicolas påbörjar under hösten skolgång i Stockholm. Prinsessan Adrienne kommer att gå i förskola, skrev hovet då, i en kommuniké där det också avslöjas var Madeleine med familj väntas flytta in:

– I och med flytten bosätter sig Prinsessfamiljen i våningen på H.M. Konungens hovstall i Stockholm.

Då var tanken att flytten skulle skett redan under 2023. Men den har sen dess blivit skjuten på framtiden.

– Den kommer att skjutas fram till 2024, enligt den information som jag har, sade hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare i år, till Expressen.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Prinsessparet har synts till i Sverige med lite ojämna mellanrum den senaste tiden. I höstas närvarade de exempelvis vid kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen vid de storslagna festligheterna i Stockholm.

Men kombinationen festligheter och 50-årsjubileum är inte någonting som Chris O’Neill tänkt ”kopiera”.

Enligt Svensk damtidning väntas Chris – som fyller 50 år den 27 juni – ha valt att inte förlägga firandet i Madeleines hemland.

– Den som väntade sig ett storslaget 50-årsfirande på svensk mark kommer dock att bli besviken. Svensk Dam erfar att Chris har valt bort ett stort firande i Sverige, skriver tidningen.

Enligt det kungliga veckomagasinet ligger flera förklaringar bakom detta – bland annat det faktum att kretsen runt Chris O’Neill till stor del befinner sig i utlandet, inte i Sverige. En annan anledning kan vara att slippa undan uppmärksamheten som både han och makan prinsessan Madeleine röner i Sverige.

Hur som helst önskar vi Chris en fin 50-årsdag!

Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev