Doug Seegers, Eva Eastwood. Foto: Ninteone Records, KolaProductions, Wereckipr

Doug Seegers slog igenom i Jills Veranda 2014 – så lever han idag 10 år senare

Doug Seegers blev ett välkänt ansikte efter succén i Jills Veranda. Nu släpper countryartisten ett nytt album med Eva Eastwood och i höst ger de sig ut på turné tillsammans.

– Det har varit underbart, säger han till Nöjeslivet.

2014 blev Doug Seegers stjärna över en natt när han medverkade i Jills Veranda.

Det är nog många som minns hur det såg ut när Jill Johnson och Magnus Carlson träffade honom ute på gatan.

Vid tillfället hade Doug varit hemlös under en längre tid och när Jill och Magnus fick höra honom sjunga blev de båda oerhört imponerade.

Snart var de på plats i studion för att spela in låten ”I’m Going Down to the River” tillsammans och resten är, som man brukar säga, historia.

Här kan du se klippet från serien:

Vad gör Doug Seegers idag?

Efter programmet har Dougs liv förändrats på många sätt.

– Det var min turdag. Jag hade bara varit ren och nykter ett litet tag och hade levt en rätt tung livsstil innan jag mötte Jill Johnson. Jag ser på hela den upplevelsen som att Gud belönade mig för att jag försökte skärpa mig när det gäller att leva ett hälsosamt liv, säger han till Nöjeslivet.

Han har fortsatt arbeta med musiken och i höst ska han ge sig ut på en Sverige-turné tillsammans med rockabilly-stjärnan Eva Eastwood.

När Nöjeslivet träffar duon är de båda glada och exalterade över samarbetet och albumet de gjort tillsammans.

– Det är en ära för mig att få spela in med Doug för jag visste att han var otrolig, men nu vet jag att han är otrolig, säger Eva.

– Det sitter i hans själ och att föra oss samman musikaliskt är fantastiskt, tycker jag. Att få sjunga med en riktig cowboy i mitt eget hemland, fortsätter hon och skrattar.

Har Jill Johnson och Doug Seegers hållit kontakten?

När Doug tänker tillbaka på Jills veranda idag berättar han att ett av de finaste minnena från den tiden inträffade efter programmet i samband med att han och Jill skulle uppträda tillsammans i Sverige.

– Jag gick fram till Jill, och hon var som en ängel för mig som kommit in i mitt liv och skapat denna magiska framgång, så jag sa: ”Jill, jag vill bara tacka dig så mycket, jag kan knappt förstå vad du har gjort för mig.” Och vet du vad hon sa till mig? Det är det mest värdefulla någon nånsin kan säga till mig. Hon vände på det och sa: ”Doug, jag vill tacka dig för vad du har gjort för min TV-serie.” Det var så gulligt av henne, hon vände på det! Det är underbart, minns han.

Idag får de inte speciellt mycket tid över till att hålla kontakten, men Doug pratar fortfarande mycket varmt om Jill.

– Hon är väldigt upptagen, jag bor ända borta i Nashville och har ett vanligt jobb, så svaret på den frågan är nej, vi har inte pratat på ett tag. Jag såg henne senast, när var det… Jag gjorde en liten show i Nashville och helt plötsligt vände jag mig åt höger och där var Jill Johnson med sin nya fästman och jag tänkte ”wow!,” säger Doug och fortsätter:

– Det är inte så att vi håller kontakten eller att det är en regelbunden grej, hon hade vägarna förbi och var i Nashville ändå. Någon berättade för henne att jag skulle spela och då var hon snäll nog att komma förbi och säga hej. Det var kul att se henne, hon såg ut att må bra.

Här kan du se ett klipp från när de var med i Allsång på Skansen:

”Jag har en bra karriär här”

Efter succén med programmet har Doug dels fortsatt arbeta med musiken, men till vardags jobbar han med snickeri.

– Jag har ett vanligt heltidsjobb. Jag har ingen stor karriär i Nashville, min karriär är här i Sverige. Vi hoppades att det skulle rinna över lite för mig i Nashville, men det har det inte gjort och jag har inte riktigt pushat för det heller, så jag är okej med det. Jag har en bra karriär här och är fokuserad på den, säger Doug.

I slutet av april släppte Doug och Eva singeln ”The Letter” som första låten på nya albumet ”Seegerwood”.

Deras fokus under tiden som de skapat musik tillsammans har varit att hålla det så autentiskt som möjligt.

– Vi gjorde det på ett autentiskt sätt, spelade in allt live och la på sången. Så det är inte polerat och perfekt på det sätt som musik ofta är idag. Vi bestämde oss båda för att göra det ”vintage.” Att göra något nytt med originallåtar och lägga in våra egna själar i det som förr i tiden, säger Eva och Doug håller med.

Doug Seegers, Eva Eastwood, Jills veranda, turné
Doug Seegers, Eva Eastwood. Foto: Ninteone Records, KolaProductions, Wereckipr

Eva Eastwood och Doug Seegers turné

De berättar att de väntat länge på att få ge sig ut på den här turnén och hoppas kunna ge fansen något utöver det vanliga.

– Förhoppningsvis när ger oss ut och börjar turnera kommer hennes rockabilly och stil blandas med min och skapa, kanske, ett nytt sound- om vi har tur. Jag tycker det hade varit underbart, säger Doug.

Turnén drar i gång hösten 2024 och så här ser planen ut:

Turnéplan: ”Seegerwood” hösten 2024:
10 okt Askersund, Sjöängen
11 okt Karlstad, Scalateatern
12 okt Västerås, Konserthus
13 okt Örebro, Hjalmarbergman
16 okt Växjö, Teater
17 okt Ystad, Teater
18 okt Lund, Stadsteatern
19 okt Kristianstad, Kulturkvarteret
20 okt Kalmar, Teater
23 okt Halmstad, Figarosalen
24 okt Vara, Konserthus
25 okt Värnamo, Gummifabriken
26 okt Göteborg, Lorensbergsteatern
27 okt Jönköping, Teater
30 okt Stockholm, Rival
31 okt Märsta, Kulturum teatern
1 nov Gävle, Teatern
2 nov Härnösand, Teater
3 nov Östersund, Storsjöteatern

Vi önskar er stort lycka till!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev