Jonnie Irwins sista avsked i ”En plats på landet” – fansen i tårar när tittarfavoriten dyker upp i rutan

Den älskade programledaren Jonnie Irwin dog för fyra månader sedan. Men han syns fortfarande på tv ibland.

När ett av hans ”En plats på landet”-avsnitt sändes i repris häromdagen fick alla tittare en sorglig påminnelse om att han inte längre är med oss.

Så sorgligt att slå på tv.n och höra Jonnie Irwins röst som talar om att ha tre barn i blöjor. Vilken toppenkille och programledare han var”, skriver en tittare enligt Daily Mail.

”En plats i solen”- och ”En plats på landet”-profilen Jonnie Irwin hade nyligen fyllt 50 år när han tragiskt nog gick bort i lungcancer den 2 februari i år.

Då hade det gått över tre år sedan han fick dödsdomen av läkarna.

Läs mer: Därför rasar tittarna efter ”En plats i solens” hyllning till döde Jonnie Irwin – nu ser fansen rött

Han lämnar efter sig sin fru Jessica och parets tre söner Rex, 5, och de 3-åriga tvillingarna Rafa och Cormac.

Jonnie Irwin semesterbild
Jonnie Irwin med sin fru och deras söner. Foto: Instagram

Jonnie och Jessica träffades 2015 genom gemensamma vänner. När hon talade ut i magasinet Hello! förra månaden sa hon att hon och Jonnie inte såg på sig själva som vänner utan snarare passionerade älskare.

– Vi hade så roligt, Jonnie och jag, vi hade aldrig tråkigt. Vi var inte bästa vänner, vi var älskare, det fanns passion, sa hon då.

Nu syns Jonnie på tv igen

Hon berättade även att Jonnie sagt till henne att ”han var så glad att han träffade mig” och att han visste att pojkarna skulle få det så himla bra med henne.

Under den sista tiden i hans liv fick han bo hemma, fast han behövde ständigt hjälp av frun och så kom det sjuksköterskor på regelbundna besök.

Jonnie Irwin var programledare för ”En plats i solen” mellan 2004 och 2021, men tvingades sluta på grund av sin cancerdiagnos. Han var också med i ”En plats på landet” mellan 2010 och 2023.

Nu har ett av de sista avsnitten som han medverkade i gått i repris på BBC, på brittisk tv.

Det var på tisdagseftermiddagen som kanalen visade ett gammalt avsnitt från 2022 där Jonnie hjälpte en man vid namn Ian att hitta ett nytt hem då han flyttat tillbaka till Storbritannien från Hong Kong.

Jonnie Irwin jobbar
En av Jonnies sista inspelningsdagar. Foto: Instagram

En sorglig påminnelse

För tittarna var det första gången sedan Jonnies död som de såg den älskade programledaren igen. Det blev en sorglig påminnelse om att han inte längre finns kvar på denna jord.

Hörde Jonnie Irwins distinkta röst i ”En plats på landet”. Han kämpade sin cancerkamp med värdighet och utan att söka uppmärksamhet. Gud välsigne dig, du var en lysande programledare”, skriver en tittare enligt Daily Mail.

Härligt att se att Jonnie fortfarande hade kvar sin fräcka humor. Avsnittet sänds i dag, RIP”, skriver en annan.

Så sorgligt att slå på tv.n och höra Jonnie Irwins röst som talar om att ha tre barn i blöjor. Fantastiskt att se ett av Jonnie Irwin-avsnitten nu på BBC. Vilken toppenkille och programledare han var”, kommenterar en tredje.

Det var alltså första gången som tittarna fick se Jonnie Irwin igen på tv sedan han tragiskt nog gick ur tiden i februari.

VI är många som saknar att se dig i rutan, Jonnie. Du var en fantastisk tv-personlighet, make och pappa.

Må du känna lugn och ro där du nu är.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev