Foto: TV4, SVT

STORT GRATTIS: Anders Lundin fyller 66 år – så förändras nya säsongen av ”Allt för Sverige”

Den populäre och älskade mångsysslaren Anders Lundin fyller – tro det eller ej – 66 år i dag.
Ett stort grattis önskar vi programledaren, musiker och skådespelaren från Farsta.

Få svenskar har ett lika fullproppat cv som Anders Lundin, 66. Han är i grunden utbildad historia-, samhällskunskap-, och geografilärare och även radioproducent. Han jobbade som just lärare ett par år. Sedan kickade hans offentliga karriär igång ordentligt.

Han har i princip alltid spelat musik och spelat in egna skivor, åkt på turnéer, spelat live och på radio, samt lett ”Allsång på Skansen”. Anders har också agerat skådespelare och underhållare i både filmer och på scenen. Bland annat med humorgruppen R.E.A. som han uppträtt med i drygt 15 år.

Mest känd är han som programledare i tv. ”Bullen”, ”Eurovision Song Contest (2000)”, ”Expedition Robinson”, ”Mitt i naturen”, ”Robinson” och ”Allt för Sverige” är bara några av de program som han frontat.

Älskar själv ”Allt för Sverige”

Nu i sommar har Anders Lundin varit med och spelat in den tolfte säsongen av SVT-programmet ”Allt för Sverige”, ett program som han brinner för och har lett sedan starten 2010. Vintern 2022 meddelade SVT att framtiden för ”Allt för Sverige” var oviss, men kort därefter blev det ändå så att säsong 11 spelades in – och nu har även säsong 12 spelats in i sommar.

– Jag är så involverad och tycker så mycket om att göra det så då kommer det naturligt, i alla fall för mig, bli lite oroligt. Men nog tror jag att vi kommer få göra några år till. Det tänker jag, sa Lundin till Expressen den perioden programmet låg på is.

I en radiointervju i ”Morgonpasset i P3” sa Anders Lundin för ett tag sen att årets säsong av ”Allt för Sverige”blir helt unik.

– Det är lite annorlunda i år. Jag pratar mer och berättar ännu mer om Sverige och landet som de lämnade. De är väldigt trevliga och det är ett fantastiskt fint väder hela tiden, sa han i programmet.

Det är alltså ett riktigt glädjebesked för alla som älskar programmet!

Hade problem med engelskan

Som vanligt har Anders guidat 10 amerikaner med svenska rötter i vårt avlånga land och försökt lära dem både det svenska språket och om svenska traditioner och om vår kultur. Han tvingas prata engelska för att de ska förstå någonting – vilket han tidigare har tyckt varit väldigt påfrestande.

– Nej, det är skitsvårt med engelskan. Jag tycker att det är jättejobbigt. Första året var det hemskt eftersom alla andra i produktionen pratade skitbra, de har lyssnat på rap sen de var 4 år, så de pratade flytande och var så coola. Av alla olyckliga val så är det jag som ska stå sen och prata engelska, sa han och fortsatte:

– Jag kom på sen att det är bra att jag är ganska halvknackig. Det hade varit lite konstigt om jag stod och pratade skitbra. Jag ska ju vara den svenska representanten, sa han.

Hipp hipp hurra på din bemärkelsedag! Anders Lundin, du är ett sant proffs och en riktigt uppskattad yrkesman.

Hoppas du har en underbar dag.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev