Anders Lundin uppläxad av yngre hustrun Kerstin – beteendet hon inte uppskattar: ”Då skäms jag”

Anders Lundin är en uppskattad programledare och underhållare som alla svenskar älskar. Men hans fru kan ledsna på honom ibland.

Särskilt när han gör en speciell sak.

– Då skäms jag lite, säger han i podcasten ”Värvet”.

Första gången vi fick se Anders Lundin, 65, i rollen som programledare för ”Robinson” var 1999 – fast då hette det ”Expedition Robinson” och sändes på SVT i stället för i TV4.

Efter fem säsonger valde han att bryta med produktionen för att i stället satsa helhjärtat på kanalens stora sommarunderhållning: ”Allsång på Skansen”. Där fick han äran att efterträda legendaren Lasse Berghagen.

Han har även gjort ”Allt för Sverige”, ”Det hände här” och ”Mitt i naturen” för SVT.

2023 gjorde han en oväntad, men ack så efterlängtad, comeback i ”Robinson”.

Anders Lundin i Robinson
Anders Lundin i ”Robinson”. Foto: TV4

– Det är ju ett program som är väldigt uppskattat och kul att prata om. Men sedan så var jag också väldigt frestad av att göra något som mina barn skulle tycka var coolt, för allt jag gjorde som de skulle tycka var coolt, det gjorde jag innan de fanns, säger han i Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet”.

Har två barn tillsammans

Tillsammans med sin 14 år yngre fru Kerstin Ryhed Lundin, 51, har han två barn: Adrian, 17, och Mathilda, 15.

Anders och Kerstin träffades 1999 då hon körade bakom honom i en show på Mosebacke i Stockholm. Hon var senare med i kören i ”Allsång på Skansen”.

Paret gifte sig 2003.

– Vi tycker så klart väldigt mycket om varandra. Vi har roligt, känner igen oss i varandra, och har förståelse för varandras sätt att vara och reagera. Det tror jag är viktigt: Som hon uppfattar mig, tycker jag stämmer med hur jag är, har han sagt i Expressen om sin hustru.

Beteendet frun inte gillar

Även om de älskar varandra och har varit gifta i drygt 21 år så finns det såklart delar av hans beteende som Kerstin stör sig på.

Han berättar om en av de sakerna i podcasten ”Värvet”. När programledaren Kristoffer Triumf knappt får en syl i vädret och påpekar det så säger Anders:

Anders Lundin, Kerstin
Anders Lundin med frun Kerstin Ryhed Lundin. Foto: Frankie Fouganthin/Wikicommons

– Min fru säger att hon tycket att det är helt sjukt att jag kan sitta och prata såhär länge om mig själv. Och då skäms jag lite.

Det visar sig alltså att det karaktärsdraget är någonting som hans hustru inte är särskilt förtjust i.

Vilken tur då att han har många andra goda sidor.

Du är en toppenkille, Anders. Vi är många som älskar att du är programledare i ”Robinson” igen, precis som du var i början på 2000-talet.

Tack för all underhållning och alla fina insatser du gjort i tv-rutan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev