Tittarnas raseri mot TV4 – efter iskalla agerandet mot tävlande i Postkodmiljonären: ”Oförskämt”

Att få en ”blackout” när man är med och tävlar i Postkodmiljonären är nog en mardröm för de flesta. Och för deltagaren Peter inträffade just det som inte fick hända.

Nu riktar flera tittare kritik mot TV4 efter att de valt att belysa Peters svåra situation i programmet.

Nervositet och stress kan verkligen ställa till det i många situationer.

För den som har turen att få hamna i Postkodmiljonärens ”heta stolen” är det nog väldigt svårt att hålla nerverna i styr.

Mycket står på spel för den som tävlar i programmet, inte bara en stor summa pengar. Rädslan för att göra bort sig framför kameran är också ständigt närvarande och sätter extra mycket press på den som tävlar.

Det är definitivt en annan sak att sitta framför Rickard Sjöberg i studion än att sitta hemma i soffan och svara på frågorna.

Fick blackout under sändning

En av de som fick uppleva vad nerver kan göra med en är Peter, som nyligen fick komma och sitta i heta stolen. Redan under första frågan så stötte han på svårigheter.

Frågan löd: Vad av följande är en barnsjukdom? Svarsalternativen var åksjuka, lappsjuka, påssjuka eller svartsjuka.

– Tråkigt att få blackout så här på första frågan, säger Peter i programmet.

Efter en stunds velande så valde Peter att byta ut frågan, men svarade korrekt på den. Han blev därmed den första någonsin att byta ut en fråga på den första nivån.

Postkodmiljonären
Foto: TV4

Tittarna kritiska mot TV4

Efter programmet så har TV4 postat klippet på Facebook, där flera personer nu varit stöttande mot Peter. Samtidigt så är flera kritiska mot TV4 som valde att lägga ut klippet.

Oerhört lågt och oförskämt att ens nämna och lägga ut det. Det kan drabba vem som helst i en stress situation! Skäms TV4!”, skriver en person i kommentarerna.

Inget är logiskt när nerver får övertaget och styr. Lider med honom”, skriver en annan.

Trodde att han skojade när han började prata om att byta fråga. Fick en blackout. Men han tog revansch sedan. Lite onödigt att slå på stora trumman tv4”, skriver en tredje.

Lite taskigt att dela klippet…”, skriver en fjärde.

Hjärnsläpp kan hända även den bäste! Bra kämpat Peter!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev