Foto: TV4

Loa Falkman om sonens miss med Berghagen – märkliga tabben: ”Den historien tyckte Lasse om”

En vänskap som sträcker sig över decennier.
Loa Falkman minns vännen Lasse Berghagen med värme.
Särskilt en udda historia där sonen har en huvudroll får stjärnan att dra på smilbanden.
– Den där historien tyckte Lasse om, säger Falkman i Nyhetsmorgon.

Hovsångaren Loa Falkman hyllade nyligen sin mångårige vän och kollega Lasse Berghagen i TV4:s ”Vilket liv!”. Tillsammans med skådespelarkollegan Sissela Kyle överraskade de den tidigare allsångsledaren på bästa sändningstid för knappt två veckor sen.

De talade då sig varma om sin vänskap och sitt samarbete med Berghagen, som tog sin början i samband med att de spelade på Chinateatern tillsammans år 2003. I den uppsättningen fanns även namn som Magnus Härenstam och Helen Sjöholm med.

Artikeln fortsätter under bilden.

Loa Falkman, Sissela Kyle och Lasse Berghagen. Foto: TV4
Loa Falkman, Sissela Kyle och Lasse Berghagen. Foto: TV4

Vid lunchtid på torsdagen nåddes svenska folket av beskedet om Lasse Berghagens bortgång. Den folkkäre sångaren, programledaren och poeten var inlagd på sjukhus den sista tiden. Han blev 78 år.

Loa Falkman sörjer förstås sin vän.

– Den närmaste kretsen har varit med den sista tiden här. Det var inte överraskande, säger Falkman i Nyhetsmorgon.

Samtidigt som denna fredag i oktober är en dag av sorg, är det också en dag där minnen får ta plats. Goda sådana – av en god människa.

För Falkman sträcker sig vänskapen med Berghagen över 30 år tillbaka.

– Vi kände varandra på många plan. Dels var vi med i välgörenhetsorganisationen Stadsbudskåren och dels hade vi gemensamma vänner på olika nivåer och plan. Vi har känt varandra i 30 år-någonting. Det var en mycket god vän, en mycket seriös konstnär med lätthet till skratt, säger Falkman i programmet.

Sonens tabbe med Berghagen: ”Den där historien tyckte Lasse om”

Han drar sig inte heller för att berätta en härlig anekdot från förr.

I huvudrollerna – Lasse Berghagen och Falkmans då 10-årige son.

– För längesen kom min då 10-årige son och sa: ”Pappa, pappa, jag ska hälsa från Jussi Björling!”. Jag sken upp, och ville ju inte riktigt berätta den här då 40-åriga nyheten att Jussi inte levde längre. Då sa jag: ”Jaha, var träffade du Jussi någonstans då?”. ”Det var på Tumba golftält. Jag snubblade på hans jättelånga skor, han har jättelånga skor”. Då var jag tvungen att komma med den braskande nyheten att, ”Jussi har inte varit med oss på 40-50 år”. ”Nej, vad dum jag är! Det var ju Lasse Berghagen!”, säger Loa i programmet och skrattar.

– Den där historien tyckte Lasse om.

Evigt saknad, aldrig glömd.

Tack för allt, bäste Lasse!