Bill Skarsgård: Clark på Netflix, längd, flickvän, barn och ålder

TV-serien “Clark” som handlar om en av Sveriges mest kända brottslingar, är den mest streamade på Netflix just nu enligt sajten Moviezine. Även om serien är baserad på den tungt kriminella Clark Olofssons liv så innehåller den mycket humor och beskrivs som en “gangsterkomedi”. Huvudrollen spelas av Bill Skarsgård, och nu är många nyfikna på talangen, som är en av Stellan Skarsgårds söner. 

Här är allt vi vet om Bill Skarsgård. 

Bill Skarsgård är son till Stellan Skarsgård och My Skarsgård. Han har fem syskon, bland annat Alexander Skarsgård. Bill är den fjärde att födas in i syskonskaran. 

LÄS MER: Alexander Skarsgårds superkropp får folk att sätta kaffet i halsen – nu avslöjar stjärnan hemligheten

Bill Skarsgård ålder

Hur gammal är Bill Skarsgård?

Bill Skarsgård föddes i Vällingby utanför Stockholm den 9 augusti 1990. Han fyller 32 år i år.

Bill Skarsgård.
Bill Skarsgård. Foto: Henrik Montgomery/TT

Bill Skarsgård längd

Skarsgårdbröderna Alexander och Gustaf är inte direkt kända för att vara korta i rocken. Denna gen har även Bill ärvt. Bill Skarsgård är 1,92 meter lång

LÄS MER: Stellan Skarsgårds enda dotter Eija har växt upp – så här ser hon ut idag

Filmer med Skarsgård

Precis som sin pappa Stellan och bröderna Alexander Skarsgård och Gustaf Skarsgård så har Bill gjort skådespelarkarriär i Hollywood. Bill har ingen formell utbildning inom teater och skådespeleri, men bevisade sin talang tidigt i livet. 

Redan som tioåring fick Bill en roll i Järngänget, och 2010 kom genombrottet när han fick huvudrollen som “Simon” i filmen I Rymden finns inga känslor.

Rollen gav Bill en guldbaggenominering för Bästa manliga huvudroll. Detta satte full fart på Bills skådespelarkarriär. Samma år spelade han “Martin” i filmen Himlen är oskyldigt blå

Bills hittills största roll är som clownen Pennywise, i filmen It baserad på Stephen Kings skräckroman. Filmen kom 2017. 

Bill Skarsgård spelar Pennywise i "It" från 2017.
Bill Skarsgård spelar Pennywise i ”It” från 2017. Foto: Shutterstock

Clark på Netflix

Serien om Clark Olofsson

Den 5 maj 2022 hade serien Clark premiär på Netflix. Serien var hypad redan innan den kom ut, då det länge ryktats om den stjärnspäckade rollistan.

I serien får tittarna följa Clark Olofsson (Bill Skarsgård), som gjorde sig känd för att ligga bakom flera rån och grova brott i Sverige på framförallt 70-talet.

Ett av de mest uppmärksammade är rånte som kallas Norrmalmstorgsdramat, varifrån uttrycket “Stockholmssyndromet” myntades. 

Bill Skarsgård Clark

TV-serien är en gangsterkomedi, och Bill Skarsgård beskriver den på följande vis: 

”Du kommer inte bli uttråkad. Så fort du sätter på serien blir den svår att stänga av. Det var vårt mål”, berättar Bill Skarsgård i en intervju enligt film- och tv-sajten Moviezine

Skådespelare i ”Clark”

Förutom en Skarsgård i huvudrollen så syns flera av ur Sveriges skådespelarelit i serien. Här är några i rollistan:

Adam Lundgren som Kurre Räven

Claes Malmberg som Tage Erlander

Hanna Björn som Maria

Malin Levanon som Liz

Linus Wahlgren som Detektiv Claesson

Per Morberg som bonde

Babben Larsson som Bettan

Tommy Körberg som jurymedlemmen

Kristian Luuk som Bo Holmström

Måns Möller som Jan Agrell

Henrik Hjelt som Enhagen

Bill Skarsgård flickvän 

Bill Skarsgårds flickvän och sambo sedan flera år är Alida Morberg, 37. Detta gör Bill svärson till skådespelaren och kocken Per Morberg, som är Alidas pappa.

Alida Morberg har även en en betydande roll i serien ”Clark”. Men att hon och Bill har barn i verkliga livet är svårt att förstå då båda gör sina roller verklighetstrogna.

”Snart kan ni se min älskling som ”Clark” på @netflix där även jag dyker upp litegrann”, skrev en stolt Alida på sin Instagram strax innan serien hade premiär på Netflix.

Bill Skarsgård Instagram

Sambon Bill Skarsgård däremot ligger lågt på sociala medier. Till skillnad från många andra stjärnor har han inget officiellt Instagramkonto som allmänheten kan ta del av.

LÄS MER: Skådespelaren Per Morbergs fem döttrar har vuxit upp – detta gör de idag

Bill Skarsgård och sambon Alida Morberg.
Skådespelaren Bill Skarsgård (th) med flickvännen Alida Morberg anländer till galapremiären av filmen ”Det” på biograf Skandia i Stockholm på fredagskvällen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Har Bill Skarsgård barn? 

Tillsammans med Alida har Bill en dotter som föddes 2018. Bill och Alida är inte gifta. 

Alla avsnitt av gangsterkomedi-serien ”Clark” finns på Netflix.

Dela gärna artikeln med fler som vill ha underhållande läsning.