Stellan Skarsgårds enda dotter Eija har växt upp – så här ser hon ut idag

Familjen Skarsgård, med pappa Stellan i spetsen, är ofta omtalade.

Flera av sönerna har också haft framgångsrika skådespelarkarriärer.

Men familjens enda dotter Eija, valde en helt annan väg.

Stellan Skarsgård, 70, har en gedigen karriär i ryggen. Den meriterade skådespelaren har haft alla möjliga roller som gjort att 70-åringen nu har ett välfyllt prisskåp hemma fullt med utmärkelser.

Men Stellan är inte bara en fantastisk skådespelare som många håller högt. Nej, han är även pappa – till åtta barn.

2009 gifte han sig med Megan Everett och paret har idag två söner ihop, Ossian och Kolbjörn.

De andra sex barnen är lite mer omtalade och kommer från Stellans tidigare relation med ex-frun My. De var gifta i 32 år men valde 2007, att gå isär. Tillsammans hann de få sönerna Alexander, Gustaf, Sam, Bill, Valter och dotter Eija.

Flera av sönerna valde att gå i pappans fotspår och arbetar idag som skådespelare. Men det är Alexander som fått störst internationellt genombrott med roller i ”Tarzan”, ”Big little lies” och ”True blood”.

Stellan Skarsgård
Foto: Claudio Bresciani / TT

Eija Skarsgård valde en annan väg

Sonen Sam valde att bryta mönstret och blev läkare. Det gjorde även Stellan Skarsgårds enda dotter – Eija. Hon valde en helt annan väg.

Eija Skarsgård, 29, började redan i unga år arbeta som fotomodell men valde efter några år att sadla om.

– När jag kom i puberteten och fick bröst och rumpa och de började tjata om att jag skulle gå ned i vikt tyckte jag inte att det var kul längre, har hon berättat för Dagens Nyheter, enligt Expressen.

Istället började hon engagera sig i utelivet där hon verkligen har lyckats att etablera sig. 

Hon har jobbat som dj, arrangerat fester och bland annat varit nattklubbschef för Vardagsrummet och Vassa Eggen i Stockholm. Men förra året, 2020, ändrade hon riktning igen.

Enligt hennes LinkedIn profil, började hon istället att arbeta med casting till tv-serier och gör det än idag.

Giftermål

För två år sedan fick familjen Skarsgård dessutom ett riktigt glädjebesked när Eija meddelade att hon och pojkvännen, Zeke Tastas, skulle gifta sig. Även han har en historia i nattklubbsvärlden.

Efter ceremonin delade Eija med sig av flera fina bilder från bröllopet, bland annat en där pappa Skarsgård ger dottern en puss på pannan.

Trots att hon kanske inte är lika välkänd som sina syskon lägger hon ofta upp bilder från sitt liv och räds inte offentligheten. När pappa Stellan fyllde 70 år passade hon på att hylla sin far på Instagram, med orden:

Hurra för världens coolaste farsa.”

Kul att se att Eija verkar må bra och vi önskar henne allt gott i framtiden! Tycker ni att hon är lik sina familjemedlemmar? Lämna gärna en kommentar på Facebook!