Därför kan Loreen lämna Sverige – oväntade beslutet efter segern i Eurovision Song Contest 2023

Loreen. Foto: TT

Loreen. Foto: TT

Loreen vann Eurovision Song Contest – igen.

Nu öppnar stjärnan för att lämna Sverige – och flytta till ett speciellt land.

– Det är något jag har funderat på, säger hon till The Sun.

Loreen Talhaoui, 39, har skrivit historia i Eurovision Song Contest. Natten till söndagen blev hon den första kvinnan i historien att vinna tävlingen för andra gången när hon framförde ”Tattoo” i Liverpool.

Dessutom innebar vinsten för bidraget ”Tattoo” att Sverige nu går upp i delad ledning i tabellen över flest antal totalsegrar i Eurovision-sammanhang. Efter Abba, Herreys, Carola Häggkvist, Charlotte Perrelli, Måns Zelmerlöw samt Loreens egen seger 2012 i Baku med ”Euphoria”, har vi nu sju blågula segrar i ESC genom tiderna. Lika många som Irland.

LÄS MER: Därför stoppas Tareq Taylor från ”Stjärnorna på slottet” – nya dramatiska beskedet efter alla år

Artikeln fortsätter under videoklippet.

På natten till måndag landade den svenska Eurovision-truppen i hemlandet igen. Men när schlagerhjältarna välkomnades hem saknades huvudpersonen själv.

Loreen fanns inte på flyget som landade på Arlanda.

Anledningen?

– Loreen stannade kvar i UK för att göra promotion i London, där hon bland annat kommer att göra stora radio- och tv-intervjuer och träffa The Sun, The Guardian, BBC och MTV, skrev artistens presskontakt till Aftonbladet.

LÄS MER: Nya syrliga piken till Finland efter floppen i Eurovison – klockrena kängan hyllas av fansen

Artikeln fortsätter under bilden.

Loreen med bidraget ”Tattoo” är favorit inför finalen av Melodifestivalen 2023. Foto: Loreen med bidraget ”Tattoo” i Melodifestivalen 2023. Foto: Alma Bengtsson / SVT

I en av dessa intervjuer, med brittiska tabloiden The Sun, får Loreen bland annat frågor om sin framtid – och om att hon öppnat dörren för att flytta till just Storbritannien.

LÄS MER: Babben Larsson förlät sin mamma på dödsbädden – okända diagnosen var nära att krossa familjen 

– Jag älskar det här stället. Man kan känna kreativiteten. När jag vann i Azerbajdzjan 2012, med all respekt, var energin ganska spänd där. Och den här upplevelsen i Storbritannien, det är en bra stämning. Publiken var fantastisk. Ni är trendsättare, säger Loreen till The Sun.

– Jag bara tänker: ’Herregud, jag måste ut från Sverige’.

När hon sedan får en rak fråga om det verkligen är aktuellt med en flytt till Storbritannien, svarar den svenska stjärnan:

Artikeln fortsätter under bilden.

LIVERPOOL 20230511 Loreen Talhaoui utanför sitt hotell i Liverpool under Eurovision Song Contest 2023.. Foto: Jessica Gow / TT

– Jag skulle kunna… Det är något jag har funderat på efter de här resorna. Jag har pratat om det. Jag har varit i Storbritannien så många gånger men den här gången gillar jag det verkligen.

Artikeln fortsätter under bilden.

LIVERPOOL 20230513 Loreen vid pressträffen efter att hon vunnit lördagens final i Eurovision Song Contest i Liverpool. Foto: Jessica Gow / TT

På tisdagseftermiddagen hyllas Loreen i Kungsträdgården i Stockholm. Ceremonin sänds direkt i SVT med start klockan 16.30.

– Det är fantastiskt roligt att få välkomna Loreen hem efter att ha vunnit Eurovision Song Contest och därmed hämtat hem tävlingen till Sverige nästa år. Loreen gjorde en enastående insats och ska firas ordentligt i Kungsträdgården, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad i ett uttalande.

LÄS MER: Sven-Bertil Taubes sista önskan uppfylld av familjen – förts till sin sista vila på speciella platsen

I Kungsträdgården kommer Loreen bland annat framföra vinnarbidraget ”Tattoo”:

Stort grattis till segern i Eurovision, Loreen! Vi är alla så imponerade.

Exit mobile version