Därför stoppas Tareq Taylor från ”Stjärnorna på slottet” – nya dramatiska beskedet efter alla år

Nu presenterar SVT årets deltagare i långköraren ”Stjärnorna på slottet”.

Som vanligt kommer programmet fyllas med starka berättelser och möten från flera folkkära stjärnor.

Men Tareq Taylor, som varit köksmästare i över fem år, hoppar av.

För 18:e säsongen i ordningen är det på nyårsdagen dags för SVT:s långkörare ”Stjärnorna på slottet” att ha premiär.

Denna gång medverkar artisten Sanna Nielsen, stjärnkocken Marcus Samuelsson, programledaren och författaren Mark Levengood, artisten Caroline Af Ugglas samt den alpina skidåkaren och OS-medaljören Pernilla Wiberg.

Vanligtvis är det mest kulturpersonligheter som syns till i programmet, men i år har produktionen valt att bredda kategorin av stjärnor och bjudit in sportpersonligheter och en kock till bordet.

– Jag är så stolt och otroligt glad för den här bredden av stjärnor som kommer att dela med sig av sina livserfarenheter i Stjärnorna på slottet i år. Vi har tydligt märkt att det publiken framför allt vill se i programmet är personer som på något sätt gjort ett avtryck i Sverige, oavsett genre, och som har en historia som de vill dela med sig utav, säger SVT:s projektledare Anna-Maria Nildén i ett pressmeddelande.

 Hon fortsätter: 

– Vi vill bredda konceptet och ser en potential i att personerna kommer från olika områden, vilket kan skapa än mer intressanta möten. Stjärnorna som ställer upp är otroligt generösa och modiga. Och jag kan redan nu säga att många som tittar kommer bli gripna, inspirerade, imponerade och få nya perspektiv på livet. 

Foto: SVT

Tareq Taylor hoppar av Stjärnorna på slottet

Men det är inte det enda som är nytt för säsongen.

Den folkkäre kocken Tareq Taylor har varit köksmästare i programmet i hela fem säsonger. Men nu är det dags för honom att ta farväl.

I ett pressmeddelande bekräftar stjärnan att han inte kommer medverka i säsongen som spelas in på Bäckaskog slott i Fjälkinge, Kristianstad kommun. 

– Tareq tackade nej det här året då han helt enkelt inte fick ihop sitt schema vid inspelningsperioden, säger Anna-Maria Nildén, projektledare på SVT i ett pressmeddelande.

STOCKHOLM 20191210 Tareq Taylor under en pressträff för Stjärnorna på slottet. Foto: Stina Stjernkvist / TT
STOCKHOLM 20191210 Tareq Taylor under en pressträff för Stjärnorna på slottet. Foto: Stina Stjernkvist / TT

Hon ersätter Tareq Taylor i ”Stjärnorna på slottet”

I programmet kommer därför en ny kock inta köket och i år är det ingen mindre än Frida Ronge.

Frida har vunnit flera utmärkelser genom åren, bland andra Silvermedalj i Seven Sushi Samurai i VM i London 2010, Årets Rising Star i White Guide 2013 och Karins Franssons Mentorpris i Årets Kock 2014. Idag är Frida Culinary Director på en restaurang i Stockholm. 

Under säsongen kommer hon att skapa maträtter som är inspirerade av stjärnornas egna liv.

Programmet har premiär vid årsskiftet 2023/2024.