Därför ville Edward af Sillén ha med Måns Zelmerlöw – önskemålet inför Eurovision: ”En glädje”

Eurovision Song Contest står alldeles runt hörnet och under tisdagen äger semifinalen rum i Liverpool. Nu berättar Edward af Sillén hur glad han är över att få jobba med just Måns Zelmerlöw i kommentatorsbåset.

Glitter och glamour, svängiga danssteg, vackra kläder, höga toner och häftiga scenshower.

Lill-Babs: En urkraft utan dess like. Men tidigt i livet kantades tillvaron av tuffa beslut, självmordstankar och svåra motgångar. Vem var Barbro som person, vad hände när hon som 16-åring blev gravid, och hur såg livet ut för stjärnan sista tiden i livet?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan:

Det har äntligen blivit dags för Eurovision song contest och allt vad det innebär.

I vanlig ordning är det både nervösa, glada och peppade artister som kommer ställa sig på scenen och representera sina länder under tävlingen.

Loreen om familjens stöd

För Sveriges räkning är det ingen mindre än Loreen som kommer göra sitt allra bästa för att kamma hem ytterligare en Eurovision-vinst.

Med sig i Liverpool har hon utöver sitt team också partnern Charli Ljung. Något hon förklarat för Expressen känns väldigt bra.

– Den här rundan har en väldigt helande kraft för mig. Jag har människor som jag älskar runt omkring mig, familj, vilket gör att hela upplevelsen blir väldigt stark, det spelar roll, har hon sagt till tidningen.

Loreen på genrepet inför Melodifestivalen 2023. Foto: Alma Bengtsson/SVT

”En dröm att få göra det igen”

Även några från familjen kommer för att visa sitt stöd.

– Jag har en stor familj, morsan och farsan kommer definitivt, min syster är nog redan på väg med flyget, några vänner kommer komma. Sen blir det inga fler, berättar Loreen för Expressen.

Kommentera gör Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw.

– Det är världens roligaste tv-program, och jag älskar att vi i Sverige tar det på sånt kärleksfullt allvar. Så för mig är det en dröm att få göra det igen, skriver Edward af Sillén till Nöjeslivet i ett meddelande.

Edward af Sillén
Foto: Jessica Gow /TT

Önskemålet att få jobba med Måns Zelmerlöw

Han förklarar i samma veva hur glad han är över samarbetet med Måns Zelmerlöw, och att det känns väldigt bra.

Faktum är att det till och med var ett önskemål från hans håll.

– Det var absolut ett önskemål, från både mig och SVT. Vi har jobbat tillsammans sen 2010, då och då. Jag regisserade Eurovision med honom och Petra [Mede], och vi fick kommentera ihop redan 2017. Så att få tillbaka Måns i båset är en glädje. Han är lika rolig som han är proffsig, förklarar han.

Måns Zelmerlöw
Foto: Anders Wiklund/ TT

Hur går det med förberedelserna?

– Fint! Jag har följt repen här nere under veckan och skriver kommentatorsmanus så att fingrarna glöder. Blir ungefär 80 sidor manus, innan finalen är över. Men jag är snart klar!