Edward af Sillén tokhyllas efter Eurovision – varma tacket till svenska folket: ”Betyder enormt mycket”

För Sveriges räkning var det inga mindre än Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén som satt i kommentatorsbåset under Eurovision song contest när Loreen och Sverige vann.

Nu hyllas de stort av tittarna.

Edward af Sillén är en av de svenska profiler som kopplas tätt samman med Eurovision song contest och Melodifestivalen.

Genom åren har han arbetat som både manusförfattare och kommentator vid flera tillfällen och han tycker att formatet är otroligt roligt.

– Det är världens roligaste tv-program, och jag älskar att vi i Sverige tar det på sånt kärleksfullt allvar. Så för mig är det en dröm att få göra det igen, skrev han till Nöjeslivet inför årets Eurovision song contest.

Måns Zelmerlöw, Edward af Sillén, Eurovision, 2023
LIVERPOOL 20230509 Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén ska kommentera finalen av Eurovision Song Contest i SVT- Foto: Jessica Gow / TT / kod 10070

Önskemålet inför Eurovision

Den här gången kommenterade han tillsammans med tidigare Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw.

Något han faktiskt hade önskat att få göra.

– Det var absolut ett önskemål, från både mig och SVT. Vi har jobbat tillsammans sen 2010, då och då. Jag regisserade Eurovision med honom och Petra, och vi fick kommentera ihop redan 2017. Så att få tillbaka Måns i båset är en glädje. Han är lika rolig som han är proffsig, har han skrivit till Nöjeslivet.

”Känner alltid press”

Genom åren har han fått mycket beröm, något han beskriver gör att han alltid känner en del press.

– Jag känner alltid press, för jag älskar Eurovision så mycket och vill göra programmet rättvisa. Jag vill guida tittarna med kärlek och med humor, skrev han till Nöjeslivet inför finalen.

Edward af Sillén
Foto: Jessica Gow /TT

Och rättvisa gjorde han det absolut då Edward af Sillén och Måns Zelmerlöw höll tittarna i handen genom hela sändningen.

I vanlig ordning bjöd de på expertis, humor och värme från början och ända fram till slutet.

Tittarnas hyllningar

Nu hyllas kommentatorsparet efter sin fina insats och i Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook är det många som delat med sig av varma ord.

”Mycket bra programledare med bra röst.”

”Toppenbra”

”Edward- klockren som kommentator. Informativ och väldigt rolig, slagfärdig”

All den kärlek som han får förklarar Edward gör honom väldigt glad.

– Kärleken jag fått tillbaka från tittarna betyder enormt mycket. Det stärker det alltid vacklande självförtroendet, har han skrivit till Nöjeslivet.

Stort tack för den här gången, Edward och Måns!