Foto: TT/Charles Sykes, TV4

Alexander Skarsgårds fina kärlekssaga med Tuva Novotny: ”Trivs väldigt bra”

Alexander Skarsgård och Tuva Novotny har varit ett par i många år, men lyckats hålla relationen under radarn. Här är allt du behöver veta om deras fina förhållande.

– Jag trivs väldigt bra, har Alexander berättat i Nyhetsmorgon.

Hollywood-stjärnan Alexander Skarsgård har nått stora framgångar det senaste decenniet. Han lyckades landa rollen som ”Tarzan” 2016 där han spelade mot megastjärnan Margo Robbie.

För sex år sedan fick han ytterligare än betydande roll när han spelade ”Lukas” i succéserien ”Succession” och medverkade i thriller-filmen ”Infinity Pool”.

Trots de stora framgångarna har den största lyckan kommit i privatlivet. Förra året blev nämligen stjärnan pappa för första gången när flickvännen Tuva Novotny välkomnade parets första gemensamma barn.

Alexander Skarsgårds kärlekssaga med Tuva Novotny

Alexander Skarsgård och Tuva Novotnys kärlekssaga skiljer från många ute i kändisvärlden. Trots att båda är kända skådespelare och att Alexander dessutom tillhör en av världens största skådespelarfamiljer har de lyckats att hålla sin relation under radarn.

– Jag försöker koncentrera mig på att snacka om det professionella och hålla det privata privat, har Alexander Skarsgård berättat i en intervju med Aftonbladet för ett tag sedan.

Det var först sommaren 2019 som det rapporterades att Alexander och Tuva hade umgåtts. Den gången syntes de ihop på Ica på ön Aspö i Karlskrona skärgård och det blev ett hett samtalsämne bland den lokala befolkningen.

Enligt Blekinge Läns Tidning ska de ha varit på ett bröllop där de umgicks med bland annat komikern Johan Wester.

Relationen bekräftades efter kollegornas ord

Men det skulle dröja ett år innan deras relation bekräftades. Då var det Tuva Novotnys kollegor Sanna Lundell och Ann Söderlunds som avslöjade allt under ett avsnitt av deras podcast ”Inte din morsa”.

– Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det. Jag tycker att det är så märkligt, säger de bland annat i podden.

Det var även i podden som de berättade att relationen hade pågått ännu längre, och att Tuva själv inte hade någon aning om hur deras relation inte hade bekräftats tidigare.

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen så pratade jag med Tuva om det där och hon sa ”Jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år. Vi har inte förnekat det och det är ingenting som vi försöker hålla hemligt”. Hon tyckte också att det var världens konstigaste grej.

Alexander Skarsgård och Tuva Novotnys bebislycka

Två år senare skulle dock deras relation bli extremt omtalad efter att Tuva Novotny dök upp på Elle-galan och avslöjade att hon var gravid.

Det ryktades då att det var Alexander som var pappan – och ryktet bekräftades månader senare när den lilla familjen fotograferades ihop på New Yorks gator.

Även om Alexander är reserverad när det kommer till att prata om sitt privatliv har han berättat om lyckan över att bli förälder i en intervju med ”Nyhetsmorgons” Jenny Alversjö.

– Hur är det, trivs du i pappa-rollen?, frågade Jenny.

– Jag trivs jättebra, svarade Alexander.

– Tidiga morgnar, inte så mycket sömn?

– Absolut, så är det ju. Men jag trivs väldigt bra.

Vidare frågade Jenny om sonen skulle gå i sin pappas fotspår och bli skådespelare, men Alexander hade ett tydligt svar på frågan.

– Det finns nog med Skarsgård-skådespelare så, skrattar Alexander och fortsätter:

– Han ska bli någonting helt annat. Det är upp till honom.

Alexander Skarsgård och Tuva Novotny köpte hus ihop

Alexander och Tuva föredrar att leva ett privat liv. Det är något som Tuva tidigare har pratat om i en intervju med magasinet Café. Då menade hon att hon trivdes som bäst i Köpenhamn för att man lättare blir lämnad i fred och att det var raka motsatsen i Hollywood.

– Där borta är det parasitläge. Där kan man inte vara ifred. Mest ifred är jag i Danmark. De har en helt annan jantelagskultur. Du tittar inte, du pekar inte, kommer inte fram. Folk får vara folk liksom. Det är en jävla skillnad mot Sverige och speciellt Stockholm, sa Tuva.

Det är därför ingen chock att paret valde att slå till på en villa i Stockholms skärgård tidigare i år, som Nu i Österåker var först med att rapportera om.

Enligt ridningen gick villan och strandtomen på 2855 kvadratmeter för ungefär 8,5 miljoner kronor.

– Det är säkert en kilometer till närmsta granne, väldigt fint bevarat, har mäklaren Camilla Eklund sagt till Nu i Österåker.

Ni är verkligen en inspiration Alexander, och Tuva. Vi önskar er all lycka!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev