Tuva Novotnys nya ord om privata livet med Alexander Skarsgård – stora beslutet: ”Pratar inte om…”

Tuva Novotny gillar att hålla sitt privatliv för sig själv. Samtidigt är hon tillsammans med en av Sveriges mest kända Hollywood-exporter.

Nu berättar hon hur hon och Alexander Skarsgård lyckats hålla sig hemliga i alla år.

– Man rör sig inte i offentliga sammanhang, är inte på sociala medier och pratar inte om sitt privatliv. Då har inte heller skvallerpressen något att skriva om, säger hon till magasinet Café.

Den som såg dokusåpan ”Skilda världar” på TV4 under slutet av 90-talet och början av 00-talet fick se Tuva Novotnys, 44, stora genombrott som karaktären Nora Strandberg.

Sedan dess har skådespelaren synts i filmer som ”Jalla! Jalla!” och ”Smala Sussie”.

Läs mer: Tuva Novotny utsatt för stalkers – tvingats leva i skyddade boenden: ”Säkerhetsskäl”

2003 flyttade hon till Danmark och medverkade i många internationella filmer och tv-serier, ofta i Danmark eller i Norge.

Tuva Novotny
Tuva Novotny. Foto: Anders Wiklund/TT

Tuva om att bli småbarnsmamma igen

Tuva har alltid varit mån om att få hålla sitt privatliv för sig själv. Ex-partnern Nicolai Bjerrum Lersbryggen och deras två döttrar har hon ogärna pratat om.

För några år sedan avslöjades det att hon och Alexander Skarsgård, 47, var ett par – någonting som chockade hela Sverige.

Hur kunde en av landets största Hollywood-exporter ha varit tillsammans med en annan riktigt stor svensk skådespelare i några år utan att det läckt ut i media?

Tillsammans har de en son som snart fyller två år. Hon var alltså 42 när hon blev mamma åt honom. Första gången hon blev mamma var hon 26 år. Hon kände en stor skillnad denna gång.

– Jag tror att det mest påtagliga är orken. Även om jag är superpigg känner jag ändå en skillnad vid 26 och 42. När man var 26 kunde man ju vara uppe dygnet runt och sova fem timmar. Nu ska jag ha mina åtta timmar. Ja, fy sjutton. Jag har ett par bekanta som skaffat barn vid 48, 50 och där är det den fysiska orken man pratar om, sa Tuva nyligen i en intervju med Amelia.

Orden om relationen med Skarsgård

Det har aldrig varit någon större hemlighet att Tuva är väldigt ointresserad av kändisskapet. Det kom som ett nödvändigt ont när hon valde yrke.

– Snarare tvärtom. Kändisskapet har jag sett som ett ingrepp. Jag tycker det verkar skitsvårt att ha ett offentligt liv på sociala medier. Gud vad det måste kräva jobb, säger hon till magasinet Café.

Alexander Skarsgård
Alexander Skarsgård. Foto: Lev Radin/Shutterstock

Hon får frågan hur hon, som är tillsammans med en riktig Hollywood-hunk och som tillhör den kända Skarsgård-familjen, klarar av att leva så privat som hon gör.

Hon har även lyckats få Alexander att bli lite mer återhållsam när det kommer till vad han kommunicerar utåt.

– Väldigt enkelt. Man rör sig inte i offentliga sammanhang, är inte på sociala medier och pratar inte om sitt privatliv. Då har inte heller skvallerpressen något att skriva om, säger hon.

Hon trivs fortfarande bäst i Köpenhamn, där respekterar folk hennes privatliv. Värst är det i Hollywood, där media och fans är helt galna.

– Där borta är det parasitläge. Där kan man inte vara ifred. Mest ifred är jag i Danmark. De har en helt annan jantelagskultur. Du tittar inte, du pekar inte, kommer inte fram. Folk får vara folk liksom. Det är en jävla skillnad mot Sverige och speciellt Stockholm, säger hon.

Fina Tuva och Alexander, hoppas ni har det bra med er lilla son och att ni trivs med tillvaron.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev