Babsans hårda känga mot Eurovision – sågar detaljen i showen: ”Studie i skräckfilmer”

Den första semifinalen i årets ”Eurovision Song Contest” ägde rum i tisdags. Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson var lyrisk över alla svenska inslag i produktionen – men i övrigt var han väldigt kritisk till vad han såg.

Trodde det var en musiktävling och inte the best bad in taste!”, skriver ”Babsan” på Instagram.

Tisdagens öppnande av ”Eurovision Song Contest” i Malmö var en stor svensk succé.

Programledarna Malin Åkerman, 45, och Petra Mede, 54, glänste ordentligt, Benjamin Ingrosso charmade alla med sitt pausnummer, Marcus & Martinus bjöd på sitt snygga nummer och Edward af Sillén visade återigen prov på att han är en otrolig manusförfattare.

Det var humor blandat med allvar – i slutändan en riktigt bra och snygg produktion.

”Babsans” hårda ord

En av alla miljontals människor som tittade på den första semifinalen av ”Eurovision Song Contest” var allas vår älskade dragshowartist Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson, 65.

Hans alter ego gjorde först premiär i SVT-programmet ”Kullagret” 1986. ”Babsan” har sedan dess synts i olika tv-sammanhang och i olika teater- och dragshower.

Lars-Åke Wilhelmsson är även en aktad modedesigner som gjort kostymer till musikaler och teaterföreställningar.

Han är även ett uttalat ”Mello”- och ”Eurovision”-fan. Därför drar han sig inte för att säga vad han tycker om den stora showen.

”En studie i skräckfilmer”

Marcus och Martinus var bäst! Benjamin Ingrosso var största behållningen. Fantastisk produktion”, inleder ”Babsan” sitt inlägg på Instagram.

Men resten skulle visa sig vara stenhård kritik riktad mot tävlingen.

Resten var en studie i skräckfilmer. Värre än sämsta ”Metgalan 24”. Trodde det var en musiktävling och inte the best bad in taste!”, skriver han.

STOCKHOLM 20180205 Babsan (Lars-Åke Wilhelmsson) underhåller på QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT
”Babsan” underhåller på QX-galan på Cirkus i Stockholm 2018. Foto: Erik Simander/TT

Många av ”Babsans” följare håller med honom i kritiken och de är eniga om att Benjamin Ingrosso faktiskt var den stora fröjden under kvällen.

Tycker du att ”Babsans” kritik är berättigad? Vad tyckte du om den första semin?

Skriv en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev