Foto: Kanal 5/Instagram

Därför möts Sofia Wistam av kritik – efter nya beslutet för familjens katt: ”Sorg i hjärtat”

Sofia Wistam ska flytta – och efterlyser nu ett nytt hem till sin älskade katt Lill-Babs.
Samtidigt uppmanas tv-stjärnan nu att tänka om av följarna.
– Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att familjens helt underbara katt söker nytt hem, pga att vi ska flytta från hus till lägenhet, skriver Wistam.

Sofia Wistam är ständigt aktuell – framför allt med egna podcasten ”Wahlgren & Wistam” som varit en av landets största i många år. Den programleder hon tillsammans med kollegan och väninnan Pernilla Wahlgren.

Dessutom syns stjärnan också i tv – under 2024 återkommer Wistam med omtalade programserien ”Naked Attraction Sverige” i Kanal 5.

– Det blev en sjukt bra säsong. Jag är nästan helt chockad över hur mycket attraktion det blev. För förra säsongen skulle jag säga att det blev brist på det, säger Sofia Wistam till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sofia Wistam
Foto: Kanal5

I flera år var Wistam också tätt förknippad med ett annat Kanal 5-program, nämligen ”Sofias änglar”. Tittarfavoriten som mellan åren 2011-2020 hjälpte folk som varit med om olyckor eller traumatiska händelser i livet genom att ge dem bättre förutsättningar via ombyggnationer av deras hem.

Wistam uttrycker nu en stark förhoppning om att programmet ska komma tillbaka, men betonar att beslutet inte är hennes att fatta.

– Åh Gud, det vore en dröm! Inget beslut nu. Det är ett dyrt program att göra, men sjukt viktigt. Speciell i de här tiderna när det är så mycket skit i världen, så skulle det vara fantastiskt att få göra det. Det är ett fint program, säger Wistam till Nöjeslivet.

Sofia Wistam om sorgliga beskedet för katten

Utanför rampljuset berättar nu Sofia Wistam att hon och familjen nu tvingats fatta ett tufft beslut med anledning av en förestående flytt.

– Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att familjens helt underbara katt söker nytt hem, pga att vi ska flytta från hus till lägenhet, skriver Sofia Wistam på Instagram.

Hon fortsätter med att beskriva sin fyrbenta familjemedlem, som namngetts efter en av våra mest folkkära artister, nämligen Lill-Babs:

– Lill-Babs älskar att vara ute, så jag vill inte att hon ska bli innekatt. Hon bor just nu på Lidingö, men har varit med oss på somrarna både på Gotland och Sandhamn. Hon anpassar sig lätt. Kitty är en blandning mellan Maincoon och bondkatt. En liten dam, som inte är så stor i maten. Hon älskar att ligga och spinna i ditt knä. Och hälsar med ett mjau när du kommer hem. Hon är steriliserad, chippad och har magiskt lurvig päls.

Sofia Wistam skriver också att hon nu efterlyser en ny ägare till katten, och uppmanar folk att ta kontakt med henne i sociala medier för att hitta den rätta.

– Vill verkligen att hon ska hamna i en kärleksfull familj. (P.s Och jag är gärna kattvakt ibland om det behövs), skriver Wistam.

Artikeln fortsätter under bilden.

Kritiken mot Wistams beslut – uppmanar stjärnan att tänka om

Wistams beslut för katten Lill-Babs väcker mycket känslor. I kommentarsfältet till inlägget möts tv-profilen av många lyckönskningar från följarna. Samtidigt som flera följare nu uppmanar henne att tänka om – och ompröva beslutet.

– Hon kommer garanterat klara omställningen till att bli innekatt! Gör ett försök att behålla henne, skriver festfixaren och pr-konsulten Micael Bindefeld i ett svar till Wistams inlägg på Instagram.

Flera av Wistams följare håller nu med.

– Har också flyttat från en handelsträdgård där det var lek och bus hela dagarna. Flyttat till lägenhet och det är inga problem. Det där att katter ska ha nya hem så fort det är nåt. Hur känner katten det. Kanske föredrar att vara med sin familj och vara inne, skriver en av Wistams följare.

Sofia Wistam
Foto: Kanal5

– Flyttade till lägenhet med tre katter. Satt in Felliway, fixade mys på balkongen och gick ut med koppel med de två som ville. Den tredje gillade inte att vara ute. Så ge verkligen inte upp bara för att nu flyttar. Felliway är kanon, ta även i transportburen. Katten kommer må som bäst med er, så ge Lill-Babs en chans, skriver en annan följare.

– Låt missen följa med, det kommer att gå bra, skriver en tredje.

– Sofia, så här kan man inte göra. Låt fina kissen flytta med, skriver en fjärde.

– Hon anpassar sig lätt skriver du… Hon anpassar sig efter er. Om ni vill. Älskar hon sin familj vill hon vara med er, kram, skriver ytterligare en användare i ett svar till Wistam.

Samtidigt poängterar flera användare också att beslutet är Wistams att fatta – och tycker att andra inte ska lägga sig i detta.

– Sofia söker uppenbarligen ett nytt hem för Lill-Babs. Det är sannolikt ett mycket genomtänkt beslut. Jag tänker att vi då ska svara på frågan om ett nytt hem. Och inte med andra lösningar. Jag är övertygad om att Lill-Babs kommer få ett nytt toppenhem, skriver en av profilens följare i ett svar till Instagram-inlägget.

Vi är säkra på att katten Lill-Babs kommer att få det bra oavsett. Dela gärna vidare inlägget, så att katten Lill-Babs kan hitta hem!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev