Erik Videgård ger svar på tal – sanningen bakom nya utseendeförändringen: ”Om ni bara…”

Kocken Erik Videgård har länge fått hånfulla kommentarer om sitt utseende.

Nu ger han hatarna svar på tal.

Stjärnkocken Erik Videgård har länge briljerat med sina recept och matlagningskunskaper i Nyhetsmorgon.

Genom åren har han inspirerat mängder av människor till att bli skickligare och säkrare i köket.

Idag är han utan tvekan en storfavorit för många och han har gång på gång bevisad vilken talang han sitter på när det kommer till att få till riktigt god mat.

I kommentarsfälten på Eriks Instagram är det ofta tittare som skriver hur duktig han är, och han har under sin karriär blivit hyllad många gånger om.

Tittarnas kritik mot Erik Videgård

Men precis som de allra flesta som syns i rutan blir han också utsatt för en hel del kommentarer.

Genom åren har han bland annat fått en hel del kritik för att han bär ringar under sin matlagning.

– Det vi håller på med på Nyhetsmorgon är hemmamatlagning. Det har ingenting med restaurangmatlagning att göra. Jag vet inte hur många som tar av sig armband, klockor, ringar, desinficerar händerna, sätter upp håret när man lagar vardagsmiddag hemma, har han sagt till Svensk Dam.

Sanningen bakom Erik Videgårds utseende

Men det är inte bara det faktum att han bär smycken då och då som folk reagerar på.

Genom åren har han återkommande fått kommentarer om sitt utseende, något han nu kommenterar i ett inlägg på Instagram.

”Har fått rätt många kommentarer om att jag ser ”konstig” ut genom åren. Några undrande, vilket är helt ok, och några förlöjligande, vilket känns sådär”, säger han.

Faktum är att Erik har kämpat med sin hälsa. Stjärnkocken blev tidigare diagnoserad med cancer i en av sina tonsiller och blev då behandlad med cellgiftsbehandling och strålning. I september 2010 var Videgård färdigbehandlad, tumören hade krympt och allt såg hoppfullt ut.

Men ett år efter behandlingen gick Eriks käke plötsligt av. Han har tidigare beskrivit smärtan som outhärdlig och i en intervju med Allas från 2018 berättar han om hur läkarna gjorde en ny käke av ben, hud, senor och muskler från Eriks egen vad.

Operationen lyckades men läkarna missade hans tidigare höga morfinintag mot smärtor.

– Därför borde dosen efter operationen ha varit ännu högre. I stället fick jag en alldeles för låg dos. Jag försökte kommunicera hur djävulskt ont jag hade, men med dränage och en trakealkanyl i halsen kunde jag inte få fram det, så jag fick ligga där i fruktansvärda plågor i tre dagar innan man äntligen förstod och ökade dosen. Det var tuffa dagar, har Erik berättat för sajten.

Erik Videgårds nya förändring i utseendet

Även om Erik idag är frisk så har han fortfarande en del biverkningar från operationerna.

”En operation efter biverkningar av strålningsbehandling gjorde att jag tappade all känsel i en fjärdedel av ansiktet. Det gör att det kan hända lite vad som helst där utan att jag känner det”, skriver han på Instagram.

I samma inlägg berättar han också att han nu fått hjälp av kirurger på Karolinska att fixa till en del av munnen.

”Nu kan jag dricka som en vanlig människa, utan läckage. Ska ge mig på min kära saxofon igen och kanske till och med börja dyka då munnen nu sluter tätt. Ja, det är lite svullet fortfarande och lite blåslaget, men det går över. En stor eloge till den medicinska plastikkirurgin! Om ni bara visste hur mycket de gör för att rekonstruera människor. Fantastiskt! Och så ser jag inte lika ”löjlig” ut längre… Haha! #plastikkirurgi”, skriver han.

Erik Videgård backas av vännerna

I kommentarsfältet är det många som är glada över att Erik fått göra operationen och önskar honom lycka till i framtiden.

”Bästa Erik! Aldrig löjlig, hängiven, kärleksfull och dessutom, i detta inlägg, det modigaste av allt, sårbar. Spela sax, dyk, laga mat och fortsätt glänsa”, skriver Kajsa Grytt.

”Finast och coolast av alla. Varje dag och hela tiden sen en sensommardag på 60-talet”, skriver kollegan och TV4-profilen Jenny Alversjö.

”Så glad för din skull och så ledsen för det du fått stå ut med. Människor kan vara oerhört elaka – och andra helt underbara! Var stolt över dig o den du är!”, skriver en annan.

Vi önskar dig stort lycka till Erik!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev