Lotta Engberg återförenas med Bettan – utan Kikki Danielsson
Kikki, Bettan och Lotta. Foto: TV4 & TT

Foto: TV4 & TT

Lotta Engbergs nya drag med Bettan – stjärnorna återförenas utan Kikki Danielsson

Två av tre i den ikoniska trion återförenas.

Nu är Lotta Engberg och Elisabeth Andreassen redo att berätta om sitt nya, spännande projekt.

– Jag har ju nästan valt bort konserter och turnéliv, men ville inget hellre än att åka runt med Bettan, säger Lotta Engberg till Härryda-Posten.

I början av 2000-talet slog tre av landets mest folkkära schlagerstjärnor sig samman – och bildade en supergrupp.

Kollegorna och vännerna Kikki Danielsson, Elisabeth ”Bettan” Andreassen och Lotta Engberg gjorde gemensam sak när de sjöng på SVT:s insamlingsgala för världens barn 2001.

Artikeln fortsätter under bilden.

GÖTEBORG 20110212 Elisabeth Andreassen i Green Room vid melodifestivalens deltävling 2 i Scandinavium. Foto: Claudio Bresciani/TT
GÖTEBORG 20110212 Elisabeth Andreassen i Green Room vid melodifestivalens deltävling 2 i Scandinavium. Foto: Claudio Bresciani/TT

Nästa år presenterades trion som tävlande i Melodifestivalen 2002 med bidraget ”Vem é dé du vill ha”. ”Bettan” och Kikki hade då redan sjungit ihop i gruppen Chips, som på 1980-talet hade många hits inklusive Melodifestivalvinnaren ”Dag efter dag” och ”Godmorgon”.

Kikki, Bettan & Lottas otroliga succé

I Mellon blev det genast succé för Kikki, Bettan och Lotta som vann sin deltävling i Falun och i den stora finalen i Globen röstade tv-tittarna fram supertrion till en tredje plats, bakom Afro-Dites ”Never Let It Go” och tvåan Mendez ”Adrenaline”.

LÄS MER: Stjärnans kärleksförklaring till Kikki Danielsson – som tv-tittarna missade i Allsång på Skansen

Därefter fick tv-tittarna även se den folkkära trion i Allsång på Skansen, och när kronprinsessan Victorias 25-årsdag firades i Borgholm var Kikki, Bettan och Lotta en del av underhållningen på scenen.

År 2002 blev ett stort segertåg för trion som också satte de upp en bejublad krogshow på Rondo med några av sina största hits.

LÄS MER: Därför splittrades Kikki, Bettan och Lotta – tragiska sanningen bakom beslutet: ”Kämpigt”

Artikeln fortsätter under videoklippet.

LÄS MER: SVT:s kryptiska besked – därför dök inte Lotta Engberg upp för att hylla Kikki Danielsson i Allsången

2004 splittrades trion och gick olika vägar i karriären. Kikki lämnade av hälsoskäl medan Lotta och Bettan fortsatte som duo ett tag till. Men 2012 återförenades de tillfälligt på scen i Engbergs allsångsprogram ”Lotta på Liseberg” i TV4.

Här kan man höra Kikki, Bettan & Lotta framföra ”Vem e de du vill ha?” i Lotta på Liseberg sommaren 2012 – och får publiken att koka framför scenen:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Därefter har fansen fått se de folkkära artisterna på olika håll. När Kikki Danielsson hyllades stort efter sin 70-årsdag i Allsång på Skansen förra sommaren, fanns exempelvis ”Bettan” på plats för att överraska.

I ett bejublat framträdande sjöng Andreassen tillsammans med Cornelia JakobsSanna Nielsen och Jill Johnson. De fyra artisterna överraskade Danielsson med ett stort medley med hennes största hits.

Artikeln fortsätter under bilden.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT
KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson efter lördagens första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Lotta och Bettan återförenas – orden om comebacken: ”Längtat”

I vinter kommer fansen att återigen få se Lotta Engberg stå på scen med Elisabeth Andreassen. Två tredjedelar av den ikoniska schlagerduon återförenas – när Lotta och Bettan åker ut på julturné tillsammans i vinter.

– Äntligen blir den av. Turnén vi har längtat så efter. Välkomna alla ni som vill komma och dela en kväll med oss, skriver Lotta Engberg på Instagram.

I kommentarsfältet är det många fans som nu skriver att de ser fram emot att få se Lotta och Bettan på scen igen. Samtidigt ställer sig flera också en och samma fråga:

– Var är Kikki? skriver en följare i ett kommentar till Engbergs inlägg.

Senast tv-tittarna fick se den folkkära duon ihop på scen var då Andreassen gästade Engberg i Bingolotto i våras – och framförde ett härligt medley:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Lotta Engberg på julturné med Elisabeth Andreassen

Beskedet att Lotta gör comeback på scenen kommer några månader efter att stjärnan i en intervju med Mix Megapol antydde att artistkarriären var ett avslutat kapitel.

– Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning. Men jag vill inte vara huvudpersonen. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att få hälsa gästerna välkomna, prata om hur duktiga de är. Och jag vill inte prata om mig på det sättet, sade hon då.

Men nu får Lottas fans alltså åter en chans att se stjärnan på scen!

Lotta Engberg om Bettan: ”Fantastisk kompis och sångerska”

Julturnén inleds i Kungälv den 22 november och avslutas i Annedalskyrkan i Göteborg den 19 december.

– Jag har ju nästan valt bort konserter och turnéliv, men ville inget hellre än att åka runt med Bettan. Hon är en fantastisk kompis och en fantastisk sångerska. Vi har känt varandra i 40 år, sedan hon var primadonna och jag körtjej på Chinateatern i ”Parneviks revyparty” 1983, säger Lotta Engberg till Härryda-Posten.

LÄS MERBettans skarpa markering i Allsång på Skansen – folkkära artistens ord efter aktionen: ”Ville visa…”

Även ”Bettan” ser fram emot den juliga återföreningen med sin nära vän. Då Andreassen gick igenom en tuff period när hon för några år sedan förlorade både sin make och sina föräldrar, hade hon Engberg att luta sig emot.

– Jag uppskattar Lotta som galen väninna, som jag skrattar och gråter med. Vi har ett starkt band och är musikanter båda två, som kan utmana varandra i en ny repertoar. När vi hade en jobbig tid samtidigt reste vi till Florida i 14 dagar och pratade och hade det så fint, säger ”Bettan” till Härryda-Posten.

Så roligt för er att ni får ge er ut igen på turné, Lotta och Bettan! Vi önskar er lycka till!