Efter kritiken – nu skänker Benjamin Ingrosso bort statens bidrag: ”Sista personen som är girig”

Sedan artisten Tommy Körberg riktade en offentlig känga till flera svenska artister som sökt krispengar från staten, i och med corona, har debatten blivit allt hetare.

Det stipendium som artister kunde söka är menat att täcka upp för uteblivna inkomster i och med pandemin, men dessa pengar menade Körberg kunde gå till andra som behövde dem bättre.

– Jag reagerade väldigt starkt. Har man konton där man har miljoner inlagda kan man ta av den vinsten tycker jag, och stödja sig själv i stället för att sno pengar av folk som behöver det bättre, säger Tommy Körberg till Expressen.

Benjamin Ingrosso vill lämna tillbaka pengarna

En av de artister som beviljats krispengar är artisten Benjamin Ingrosso, 22, som förra året turnerade runt med artistkollegan Felix Sandman.

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso. Foto: TT

I ett inlägg på Instagram stöter Benjamin Ingrosso bort spekulationer om att han skulle höra till skaran av giriga artister, som det debatterats om de senaste dagarna. Nu berättar han att han kommer att skänka bort sina krispengar.

”Jag kommer hur som att fördela mitt bidrag på mina musiker och crew som kämpar mer än någonsin ekonomiskt just nu och inte ta en enda krona till mig själv såklart! Jag önskar att alla kunde känna mig på riktigt och förstå att jag är den sista personen som är girig efter pengar. Nu är allt som det är och jag hoppas ni kan visa förståelse för situationen och i fortsättningen inte tro på allt som skrivs i tidningarna och försöka sprida kärlek istället för hat”, skriver Benjamin Ingrosso på Instagram.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet på Facebook.

Exit mobile version