Efter Marcus Noterius äckliga beteende – nu rasar tittarna mot kanalen: "Spårat ur helt och hållet"
Marcus Noterius i Fångarna på fortet

Efter Marcus Noterius äckliga beteende – nu rasar tittarna mot kanalen: ”Spårat ur helt och hållet”

Fångarna på fortet har sedan några veckor tillbaka varit igång med höstens säsong.

Men nu klagar tittarna på programmet och dess val av tävling. Det är en tävling där TV4-reporten Marcus Noterius sticker ut.

Långköraren Fångarna på fortet är ett program som hyllats av tv-publiken sedan över 30 år tillbaka.

Sedan den första september pågår höstens säsong på Fort Boyard utanför den franska kusten. Det är den 22 säsongen i ledet av programmet.

Genom åren har vi sett flera olika programledare för Fångarna på fortet. Men Agneta Sjödin och Gunde Svan är duon som tveklöst varit med flest gånger och som de flesta förknippar med programmet.

Det finns nog knappt en enda känd profil kvar i Sverige som inte varit med och tävlat om nycklarna på det berömda fortet.

Säsongsfinal

Ikväll klockan åtta så är det faktiskt dags för säsongsavslutning för Fångarna på fortet. Det är lite oklart i nuläget när vi får återse fortet nästa gång. Men klart är att vi fått en säsong fullspäckad av tävlingar och trevlig underhållning, även om vissa moment har varit lite äckliga för min smak.

I TV4:s senaste trailer för programmet, finns det ett inslag som tittarna nu reagerat negativt på. Det är en reklamfilm för kvällens program där vi kommer att få möta Anis don Demina, Jessica Wahlgren Norman och Renaida Braun i det ena laget samt Marcus Noterius, Carl Déman och Sanna Jörnvik i det andra.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Noterius
Foto: TV4

Motbjudande tävlingsmomentet

Och reklamfilmen innehåller minst sagt ett motbjudande innehåll. Klippet visar hur Anis och framför allt Marcus Noterius försöker få i sig äckliga ”maträtter” så som tupptestiklar, skalbaggar och larver, vilket de ska skölja ner med kourin…

Marcus Noterius är känd från Nyhetsmorgon där han agerar flygande reporter och åker ut på mängder av uppdrag. Hans karisma och glada attityd smittar verkligen av sig och han är älskad av alla.

I kvällens program får vi nog se en annan något annorlunda sida av Noterius.

I TV4:s klipp från Fångarna på fortet, som sänds ikväll, kan vi se hur Marcus sitter och hulkar samtidigt som han försöker få i sig de äckliga sakerna.

Möts av kritik på sociala medier

Detta har nu folk reagerat på. På TV4:s Facebook-inlägg har de flesta uttryckt negativa kommentarer om vad de ser.

Detta är INTE underhållande. Ta bort!”, skriver en person.

Lägg ner detta skitprogram. Det har spårat ur helt och hållet”, skriver en annan.

Tänker jag inte se”, skriver en tredje.

Följarna hyllar Marcus

På Marcus Noterius egen Instagram är dock tongångarna trevligare. Han delade samma klipp på sin Instagram och i kommentarerna hyllas han av flera följare.

Garvade mig harmynt när du började hulka”, skriver en person.

Visa nu att du är en äkta Norrlänning”, skriver en annan.

I spelaren nedan kan du se klippet och göra din egen bedömning om innehållet:

Vad tänker du om programmets val av tävling och Marcus agerande i sändning? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!