Efter nobben från SVT – Marianne Rundströms nya härliga uppdrag för äldre: ”Vill gärna slå hål…”

GÖTEBORG 20180928 Marianne Rundström kommer till ett mingel på Svenska mässan i Göteborg under Bokmässan. Foto: Fredrik Sandberg / TT

GÖTEBORG 20180928 Marianne Rundström kommer till ett mingel på Svenska mässan i Göteborg under Bokmässan. Foto: Fredrik Sandberg / TT

71 år och fortsatt högaktuell i mediesvängen!
Här är ålderskämpen Marianne Rundströms nya spännande uppdrag.
SVT:s tidigare tittarfavorit tar nu ett nytt steg i karriären.

Hon tvingades lämna SVT vid fyllda 65.

Rutinerade Marianne Rundström var i över två decennier en profilerad och omtyckt programledare i public service-kanalen. Hon ledde bland annat kanalens omtyckta morgonprogram ”Gomorron Sverige”, ofta tillsammans med mångårige kollegan Claes Elfsberg.

Men för några år sedan fick Rundström alltså lämna tv-rutan, i samband med pensionen. Rundström hade fått nog och lämnade in sin avskedsansökan i protest mot SVT:s satsningar på ungdomen snarare än erfarenhet.

Efter tiden i rutan har hon haft flera uppdrag, bland annat som moderator vid olika evenemang och tillställningar.

GÖTEBORG 20180928 Marianne Rundström kommer till ett mingel på Svenska mässan i Göteborg under Bokmässan. Foto: Fredrik Sandberg / TT

– Alla uppdrag som jag har blivit tillfrågad om efter avskedet har varit ett tydligt tecken på att erfarenhet visst spelar roll. Det har hänt en hel del kring värderingar i samhället och coronakrisen har gjort att det förändrats, har Marianne Rundström tidigare sagt till Nöjeslivet.

Marianne Rundströms nya karriär utanför tv-rutan

Hon tycker att Sverige är åldersfixerat – och kämpar för äldres rätt i samhället.

– Man brukar ju säga att 60 är det nya 50. Jag tänker inte på att jag jobbar i en viss ålder. Sverige är oerhört åldersfixerat så för mig är det viktigt att inte identifiera sig med en viss ålder. Jag har alla åldrar i mig.

Nu har Rundström ett nytt intressant projekt på gång. Hon vägrar lämna mediesvängen, och kommer framöver att höras i nya podcasten ”Mogna röster”.

LÄS MER: Marianne Rundström lämnade SVT och försvann helt – detta gör hon idag 3 år senare

– Forskarna pratar om 60+ som ”den nya tonåringen”, lika fyllda av nyfikenhet och energi, säger Marianne Rundström i en redaktionell annons från Svensk Hypotekspension i Expressen.

Det blir bland annat intressanta samtal med spännande gäster. Bland andra skådespelarstjärnan Marie Göranzon, 79, och folkkäre artisten Tommy Körberg, 73, har gästat Rundströms nya pratprogram.

– Sverige är ett åldersfixerat land. För många innebär det begränsningar när man kommer upp i åren. Jag vill gärna slå hål på fördomar och snarare visa på nya möjligheter, säger Marianne Rundström.

Nu passar vi på att önska Marianne stort lycka till! Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version