Älskade SVT-profilen Marianne Rundström utanför tv-rutan: Det här gör hon i dag

Foto: Wikimedia/Facebook

Marianne Rundström saknar inte att gå upp före gryningen för att förbereda sig inför direktsändningarna i ”Gomorron Sverige”.

– Men framför allt är det väldigt kul att det visar sig att det inte alls var svårt att starta ett nytt yrkesliv efter 65. Det trodde jag skulle vara svårt. Om det inne på en arbetsplats inte känner sig önskvärd längre när man kommer upp i sextioårsåldern, då fylls du ju också av den känslan, sa Marianne till Expressen.

Numer arbetar 66-åriga Marianne som frilansjournalist, och skriver bland annat krönikor för seniornyhetssidan News55. Hon har också jobbat med radions ”Karlavagnen” och haft föreläsningar.

– Efter ett helt yrkesliv i public services tjänst är det dags att pröva nya vingar. Det blir spännande att se hur ett nytt liv kan se ut när man startar på nytt efter 65. Mycket är osäkert men ett är helt säkert – och självklart: Att börja skriva för News55, sa Marianne Rundström till News55 när hon tillträdde på posten efter att ha lämnat SVT.

Marianne säger också till Leva & Bo att hon har nya, än så länge hemliga, projekt på gång. Men en sak är i alla fall säker. Hon tycker om att vara på landet.

– Det är ett gammalt sekelskifteshus som varit i släktens ägo tidigare. Jag har haft lyckan att få vårda det vidare. Huset har en gammal själ och är väldigt speciellt. Det byggdes en gång i tiden av en sjökapten, vilket märks. Ett av sovrummen är till exempel byggt som en kajuta, säger hon till Leva & Bo.

Marianne håller sig aktiv i samhällsdebatten. Nyligen var hon upprörd över att bussarna dragits in.

– Det handlar så klart inte om mig bara utan det är en samhällsgrej. Att det kan se ut så här i centrala stan. Först försvann 56:an som jag tog till jobbet vid Gärdet och förlängde min restid avsevärt, säger hon till Vårt Kungsholmen.

Foto: Wikimedia

Dela gärna vidare om du också saknar Marianne Rundström i tv-rutan!

Exit mobile version