Efter stora succén – Lena Philipssons ord om att ta över ”Lotta på Liseberg”: ”Göra min grej fullt ut”

Lena Philipsson, Lotta Engberg

Foto: Erik Simander/TT / TV4

Under karriären har Lena Philipssons och Lotta Engbergs vägar korsats flera gånger.

Nu berättar Lena om deras förflutna relation och hur hon ser på att ta över ”Lotta på Liseberg.

– Jag försöker göra det som jag tycker känns kul, säger artisten till Expressen.

I säsongspremiären av ”Lotta på Liseberg gjorde Lena Philipsson, 55, succé. Tillsammans med artister som Clara Klingenström och Eurovision-vinnarna Måneskin satte hon guldkant på ”Stora scenen”.

Att det ”bara” fick vara 500 personer i publiken på Liseberg spelade nog ingen roll när artisterna åter fick ta toner till applåder och jubel. Det var nästan som ett kosläpp, en skymt av hur livet var innan pandemin och artisternas glädje nådde hela vägen ut till tv-sofforna. 

Har fått tänka om

Men när Lena Philipsson inte kunnat uppträda som vanligt har hon hittat på annat, vilket hon berättat om för Expressen.

Bland annat har hon synts till en del i olika tv-sammanhang och när restriktionerna begränsat artistens jobbmöjligheter, har 55-åringen valt att vara kreativ.

– Jag försöker göra det som jag tycker känns kul. Jag har också på eget bevåg gjort en massa videos till senaste albumet. Alla låtar fick en egen video som jag har filmat själv. Så då har jag ju haft lite extra att arbeta med under den här tiden. Och jag tycker det är kul att testa lite, att pröva mina vingar lite här och där, säger artisten till Expressen.

Kan det vara så att den tuffa tiden har fått in den meriterade artisten på ett annat spår i sin karriär? Hade Lena Philipsson med sin tv-vana, kanske velat ta över Lotta Engbergs jobb i ”Lotta på Liseberg” i framtiden?

– Nej jag är nog väldigt inne på att skriva musik, spela, göra min grej fullt ut. I första hand skulle jag vilja göra det. Att själv vara med och uppträda snarare än att presentera någon annan, berättar 55-åringen för Expressen.

Foto: Erik Simander/TT

Lena Ph:s relation till Lotta Engberg

Annars finns det vissa gemensamma nämnare Lena Philipsson och Lotta Engberg. Deras vägar har korsats förr och båda har en lång erfarenhet av branschen.

– Hon fanns ju med när jag började 1986. Då var väl hon också på Marianne Records. Vi sågs i alla fall i inspelningsstudios. Hon spelade in sitt och jag spelade in mitt. Man har hälsat lite. Men jag känner henne inte mer än att man så klart varit länge i branschen, och då känns det som man känner varandra i alla fall, förklarar Lena för tidningen.

Det var så kul att se er båda på scenen i ”Lotta på Liseberg”! Vad tyckte ni om säsongspremiären? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

Exit mobile version