”En plats i solen”-Jonnie inlagd på sjukhus – läkarnas nya tunga besked: ”Större problem”

Jonnie Irwin

Foto: Instagram

Den brittiske tv-programledaren Jonnie Irwin har varit sjuk i lungcancer i tre år. Den senaste tiden har han varit aningen piggare – men under helgen kom dessvärre ett bakslag.

Han fick åka in till sjukhuset i fredags och tvingades ligga kvar två nätter.

Det är en del av det berg- och dalbaneliv som den här sjukdomen kastar på dig”, skriver han på Instagram.

Han är välkänd för sin medverkan i ”En plats i solen” och ”En plats på landet”. Programledaren Jonnie Irwin är populär såväl i Storbritannien som i Sverige.

Sedan 2020 har han lidit av lungcancer, men det var först i november 2022 som han lät allmänheten veta att han var sjuk. Då hade tumören även spridit sig till hjärnan.

– Jag gör allt jag kan för att hålla kvar dagen så länge som möjligt. Det är jag skyldig Jess och våra pojkar. Vissa personer i min position har ”bucket lists”, men jag vill bara att vi ska göra så mycket vi kan som familj, sa han till tidningen Hello för ett år sedan.

Jonnie Irwin innan han blev sjuk. Foto: Youtube

Har inte berättat för sönerna

Han gifte sig med sin fru Jessica för sju år sedan. De har tre söner ihop: Rex, 4, Rafa, 3, och Cormac, 3.

Han har aktivt valt att inte berätta för sina pojkar om sjukdomen.

Jag får hela tiden frågan: ”Ska du berätta för dem?”. Men berätta vad för dem? Det skulle vara hemska nyheter som de skulle behöva ta till sig. Och det skulle förvirra Rex – han kommer ändå få uppleva chock en dag”, har han tidigare sagt till Hello.

Läkarna trodde inte att han skulle överleva det här året, men Jonnie Irwin har visat prov på styrka och envishet. Han tänker fortsätta att leva för sina grabbar.

Han hade nyligen en bröstinflammation som han lyckades övervinna. Hans följare på Instagram tyckte då att han såg piggare och friskare ut på länge. Tråkigt nog varade hans friska period inte så länge – i fredags tvingades han nämligen in till sjukhuset igen.

Denna gång handlade det om en helt annan sorts sjukdom.

Har legat inne sedan fredag med gulsot. Jag har haft feber och en akut, stickande känsla i hela min högra sida. Jag har troligtvis haft en infektion och andra bekymmer som jag inte ska tråka ut er med. Har fått dropp, regelbundna blodprover och är under observation var fjärde timme dygnet runt”, skrev han i helgen.

Jonnie Irwins sjukhusrum. Foto: Instagram

Tackar för stödet och hälsningarna

På lördag fyller Jonnie 50 år. Han har redan grattats på förhand av teamet på brittiska BBC, där han jobbar. Han tackade för stödet och alla hälsningar han fått.

Trodde inte att jag skulle se BBC Morning från sjukhussängen, mendDet är en del av det berg- och dalbaneliv som den här sjukdomen kastar på dig. Jag måste erkänna att jag blev särskilt berörd av alla födelsedagshälsningar jag fått från mitt filmteam. Tack så mycket”, skrev han.

I samma veva berättade han att han skulle träffa sin onkolog (cancerläkare) senare samma dag. I ett annat inlägg från i söndags avslöjar han att det senaste blodprovet han tagit ändå visade på att leverfunktionen gick åt rätt håll.

Det finns större problem som vi måste konfrontera om några veckor men nu har jag tillåtelse att åka hem. Jag tar den lilla segern för tillfället”, skriver han och fortsätter:

Stort tack till alla läkare och sköterskor som har sett efter mig. Jag är så tacksam över att vara hemma”.

Krya på dig, Jonnie. Det var så härligt när du såg piggare och friskare ut – men du om någon kan ta dig igenom ytterligare en tuff period. Hoppas du får vara stark och full av energi framöver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version