”En plats i solen”-Jonnie Irwins hjärtskärande bekännelse – stöttas efter nya beskedet om kampen mot cancern

Jonnie Irwin blev känd från succéprogrammet ”En plats i solen” där han under många år briljerade och blev en storfavorit hos tittarna.

Men för en tid sedan bekräftade profilen att han drabbats av cancer. Nu kommer han med ett nytt besked om hälsan.

Alla som någon gång haft en närstående, eller som själva kämpat med en allvarlig sjukdom, vet hur snabbt livet kan vända.

På bara en enda sekund kan det kännas som att allt raserar. Alla drömmar, framtiden, familjen och tillvaron kan plötsligt vändas upp- och ner.

Beskedet kan komma som ett slag i magen. Något ”En plats i solen”-profilen Jonnie Irwin vet mycket väl.

För snart två år sedan gick han nämligen ut med att han var döende i cancer.

Jonnie Irwin
Foto: Instagram

Jonnie Irwin drabbades av cancer

Det hela började efter en resa med tv-teamet där han plötsligt började må väldigt dåligt och tvingades uppsöka sjukhus. Väl där dröjde det inte särskilt länge innan de kom med det fruktansvärda beskedet.

Hans fick veta att cancern, som börjat i lungorna, hade hunnit spridit sig till hjärnan. Detta innebar en dödsdom.

– Inom loppet av en vecka från inspelningen fick jag veta att jag hade sex månader kvar att leva, berättade han för magasinet Hello.

Jonnie Irwin har därefter valt att öppet dela med sig av sin resa, och hela tiden varit ärlig med hur livet förändrats efter diagnosen.

Jonnie Irwin
Foto: TV4

Därför håller de sjukdomen hemlig för barnen

Men det är inte bara för hans egen skull som beskedet kom som ett slag i magen. Jonnie är nämligen också pappa till tre barn som han har tillsammans med sin älskade hustru Jess.

Tillsammans har de bestämt sig för att inte berätta för barnen att Jonnie är sjuk.

”För tillfället är jag jag, en tunnare version, det finns ingen anledning att berätta för dem. Jag tror att det kommer att vara mycket för dem att ta in”, har han berättat.

”Jag får hela tiden frågan: ”Ska du berätta för dem?” men berätta vad för dem? Det skulle vara hemska nyheter som de skulle behöva ta till sig. Och det skulle förvirra Rex – han kommer ändå få uppleva chock en dag”, har han sagt till Hello.

Jonnie Irwing, en plats i solen
Foto: Instagram/ @jonnieirwintv

Spenderar ibland tid på hospice

Hur mycket Jonnie än kämpar för att leva vidare för sina barn så blir han dock sakta men säkert allt sämre för varje dag som går.

Han är ibland så sjuk att han varit inlagd på hospice där han får hjälp med behandlingen, men där han också får en chans att få komma bort så sönerna slipper se hur illa det är.

–Jag drar mig undan ett antal tillfällen eftersom jag inte är bra att vara i närheten när jag har ont. Jag är som en björn som har ont i huvudet och jag vill inte att de ska vara runt mig då, har han sagt enligt Daily Mail.

”Mått ganska dåligt senaste veckan”

Under söndagen delade Jonnie med sig av en uppdatering på sin Instagram där han beskrev hur läget är just nu.

”Jag har mått ganska dåligt senaste veckan men kände mig lite bättre imorse så vi drog och tittade på lite Moster trucks. Barnen älskade det, blev genomblöta av regnet, bytte snabbt om för att sedan bege oss till ett dop. Söndag pågår för fullt.”

Jonnie Irwing
Foto: Instagram/ @jonnieirwintv

Bilderna som han delade med sig av i samband med inlägget väckte känslor hos följarna som nu delar med sig av varma ord till profilen.

”Du är fantastisk.”

”Du ska vara stolt över sig själv. Efter allt du går igenom så sätter du fortfarande din familj först. Total respekt.”

”Du är ren och skär styrka.”

”Skapar minnen. Du är en modig, stark, inspirerande man.”