Folkkära artisten Mariette anmäld till socialtjänsten – för sitt föräldraskap: ”Overkligt”

mariette hansson, socialtjänsten, orosanmälan

Foto: TT/Instagram

Mariette Hansson är tillbaka på scenen efter att ha blivit mamma. Nu har artisten blivit orosanmäld till socialtjänsten.

– Så himla overkligt, säger hon till Aftonbladet.

Det var i mitten av november som Mariette Hansson, 38, berättade om sin stora glädje. Hon och hustrun Isabelle Grönqvist hade då blivit föräldrar till sonen Dante.

Efter ungefär två månader, var Mariette nyligen tillbaka på scenen för att börja arbeta igen. Men det dröjde inte länge innan hennes beslut väckte reaktioner.

Vissa personer kritiserade Mariettes beslut att återvända till jobbet efter att nyligen ha blivit mamma. I ett inlägg gick artisten då ut och satte ner foten mot de som skrev elakheter om hennes föräldraskap.

”Det är tröttsamt att behöva få så mkt kritik för att jag väljer att jobba som nybliven mamma. Varför hyllas nyblivna pappor som gör karriär men vi kvinnor kritiseras?”, skrev Mariette då på Instagram.

LÄS MER: Mariettes ilska – sätter ner foten efter folks kritik mot hennes föräldraskap: ”Tröttsamt”

Stöttades av hundratals

Efter inlägget slöt hundratals människor upp bakom Mariette för att stötta henne. Något som även märktes i Nöjeslivets kommentarsfält.

”Gnäll-människor finns överallt. Det är deras förlust. All kärlek till dig och din familj”, skrev en användare.

”Fina Mariette. Strunta i alla tyckare, det finns alldeles för många av dom! Lycka till med allt och fina familjen”, skrev en annan.

”Beundransvärt att du redan är redo att börja jobba igen. Stort Lycka Till nu när du visar världen hur stark en kvinna kan va. All kärlek till dig och din vackra fru och ert lilla vackra barn! You are the Queen!”, kommenterade en tredje.

STOCKHOLM 20191126 Mariette Hansson under SVTs presentation av de artister som ska tävla i Melodifestivalen 2020. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Mariette orosanmäld till socialtjänsten

Men det hela slutade inte där. I ett inlägg publicerat på Instagram under torsdagen, visar Mariette upp ett brev från socialtjänsten med en orosanmälan som gjorts mot henne via telefon. Enligt anmälarens påståenden ska Mariette vara för ”upptagen” för att ha tid med bebisen.

”Anmälaren uppger att mamma har fullt upp med annat, hon har inte tid med bebisen till 100%. Mamma är ute och spelar musik… har sett det på hennes stories/bilder på Instagram. Det är mycket spelningar runt mamman och Dante får inte den uppmärksamhet han behöver”, står det bland annat att läsa i anmälan.

”Anmälaren blir rädd och tycker att det är obehagligt när hen ser hur upptagen mamma är. Anmälaren har via gemensamma vänner hört att mamman har väldigt mycket för sig. Anmälaren vet inte om det finns någon annan som avlastar mamma när hon spelar musik”, står det också att läsa.

Till bilden på brevet har Mariette skrivit kommentaren: ”Är du en av de så kallade ”gemensamma vännerna” så kan du väl höra av dig så bjuder vi på fika! Utbildning i jämställdhet & hur du sköter ditt eget ingår.”

Fallet nerlagt direkt

I en intervju med Aftonbladet utvecklar Mariette nu sina tankar kring den anmälan som gjorts mot henne.

– Jag fick mig nästan ett litet skratt när jag läste det för att det var så himla overkligt att få ett sådant brev till sig, där någon dessutom har kollat igenom min Instagram och påstår att jag spelar och jobbar så mycket att jag inte kan ta hand om mitt barn, säger den folkkära artisten till tidningen.

Vidare förklarar Mariette att fallet lades ner innan det ens hade öppnats. Det kommer således inte att hända något mer, vilket hon tycker är skönt. Men 38-åringen är samtidigt tydlig med att det känns onödigt när resurserna hade kunnat läggas på andra håll.

– Jag kan inte säga att det här har påverkat mig negativt på något sätt, det enda jag känner är att de här resurserna hade kunnat läggas på fall som verkligen behöver det. Och att det säkert finns väldigt många som hade behövt det här.

STOCKHOLM 20200731 Mariette Hansson fotograferad i samband med Pride Stockholm som direktsänds från en studio i Solna. Foto: Stina Stjernkvist / TT

”Sjukaste jag läst”

Instagram stöttas Mariette också av många kollegor och vänner.

Blir så jävla arg på detta!!! Hur kan man göra en bedömning genom att kolla på ett instagram???”, skriver Laila Bagge.

”Men detta är det sjukaste jag läst. Du/ni är fantastiska föräldrar och människor. Underbar familj!”, skriver Lina Hedlund.

”Helt otroligt…Ni är fantastiska”, skriver Sanna Nielsen.

”Det här är det sorgligaste och sjukaste jag har på länge. Fan va jag lider med er att ni ska behöva stå ut med detta!!! Ni är världens bästa föräldrar. Alltid. I alla lägen. Jag skulle välja er vilken dag som helst som föräldrar”, skriver Sarah Dawn Finer.

Exit mobile version