Fredrik Steens meddelande till Lasse Berghagens fru Eva – känslosamma avskedet: ”Förstod direkt att…”

Det är snart en vecka sedan Lasse Berghagen, 78, gick ur tiden. Nu har hans vän Fredrik Steen skickat en sista hälsning.

Hundcoachen, känd från TV4, tar ett sista farväl av artisten.

Du var en reko och fin man Lasse, det tror jag helt ärligt var en del av din framgång”, skriver han på Instagram.

Det var förra torsdagen som den tråkiga nyheten om att den älskvärde och folkkäre artisten, programledaren och skådespelaren Lasse Berghagen lämnat oss efter en tids sjukdom.

Han genomgick en hjärtklaffsoperation i september, någonting hans kropp aldrig riktigt kunde återhämta sig i från.

Läs mer: Barnbarnet Christophers nya hälsning till svenska folket – blinkningen till morfar Lasse: ”Tack alla”

Lasse Berghagen blev 78 år gammal och lämnar efter sig sin fru Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47.

Lasse Berghagen
Älskade Lasse Berghagen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hälsningar från vänner och kollegor

Det blev genast stor sorg i hela landet när beskedet kom vid lunchtid i torsdags. Sedan bortgången har flera av Lasses kända vänner och artistkollegor skickat sina sista hälsningar till ikonen.

– Han var en väldigt fin människa. Han saknas och fattas mig något otroligt, säger vännen Lasse Kronér.

– Jag hörde hans röst och förstod att det var jävligt illa. Men ändå blir det en chock och ett tungt slag, säger vännen Lasse Holmsom kände Berghagen i över 50 år.

– Folk kände att han var genuin, det går inte att bluffa det i 50 år, förklarar författaren Marcus Birro, som skrev Lasses självbiografi ”Hej livet!” för två år sedan.

Det var bara några av de offentliga uttalandena som gjordes i torsdags.

Hans döttrar, barnbarn, svärsonen Olof Röhlander och många andra har också skrivit av sig på sociala medier.

En oväntad vänskap

En av de som hyllat Berghagen offentligt är hundcoachen Fredrik Steen, 51. Han har bland annat släppt flera böcker om hundar och om hur man bäst tar hand om dem. Han har även synts i TV4-programmet ”Hundcoachen” samt i ”Nyhetsmorgon” där han har levererat tips och delat med sig av sina kunskaper om de fyrbenta vännerna.

Instagram visar han upp en bild på sig själv ihop med Lasse. I texten till bilden skriver han att han skickade ett sms till Eva Berghagen samma dag som Lasse dog.

Fredrik Steen
Hundcoachen Fredrik Steen. Foto: Youtube

Jag är lite ”sen på bollen” men jag tänkte inte lägga ut något från början. Jag skrev ett sms till hans fru samma morgon som han dog, och tänkte att det räckte. Men jag vill faktiskt säga lite mer…”, skriver han.

Jag lärde känna Lasse och hans fru av en tillfällighet för några år sedan. Jag förstod direkt att Lasse verkligen gillade mig… Nu fattar jag att det är just så Lasse var – han genuint gillade folk. Lasse var verkligen en härlig och fin man och hans fantastiska musik dundrar i skärgården och på fester så fort jag får bestämma musik”, fortsätter Fredrik Steen.

Gåvan från Lasse Berghagen

Sedan skriver han ett par ord om själva bilden han lagt ut på de båda. Där syns han hålla en gåva som han fått från Berghagen. Det visar sig att det är en liten julklapp.

En tidig tisdagsmorgon en kort tid innan jul hemma i Lasses lägenhet. Jag fick en ”Teddybjörnen Fredriksson” av Lasse i julklapp”, skriver han om bilden.

Fredrik Steen, Lasse Berghagen och Teddybjörnen Fredriksson. Foto: Instagram

Dessutom avslutar han hela inlägget med ett gäng väldigt fina ord om hur Lasse Berghagen var som person och vän. Några ord vi alla kan skriva under.

Du var en reko och fin man Lasse, det tror jag helt ärligt var en del av din framgång. Jag tänker på dig, och på din familj”, skriver Fredrik Steen.

Väldigt fint och starkt, Fredrik! Du saknar din vän Lasse, och vi andra som inte kände honom saknar den Lasse som alltid log och delade med sig av kärlek och värme på ”Allsång på Skansen” och på scenen.