Hustrun räddade Lennie Norman – folkkäre komikern berättar: ”Jag hade sådan oerhörd tur”

Foto: Lars Pehrson / SvD / TT/TV4

Hustrun räddade Lennie Norman från att bli ”Slem-Helge”.
Den folkkäre ståuppkomikern berättar varmt om kärleken till sin Lucia.
– Vi pratar än i dag öronen av varandra, sade han i TV4:s ”Efter fem”.

Lennie Norman har varit en del av svenskt underhållningsliv ända sedan 1960-talet. Det var då som han för första gången ställde sig på scen och Han spelade i olika popband. Sedan blev han även en del av pappans orkester, boogie woogie-stjärnan Charlie Norman (1920-2005).

Lennie har därefter främst varit verksam som ståuppkomiker och i olika tv-sammanhang. Han har också samarbetat flera gånger med kollegan Claes Malmberg. Han gjorde sig bland annat ett namn på 1980-talet, och har i tidigare intervjuer berättat hur han levde ett festligt liv på den här tiden, då han också var nyskild.

– Jag var en kille som hade vad jag kallar sovskräck. Jag ville aldrig gå och lägga mig själv och levde egentligen bara ett uteliv. Det var hur kul som helst, men det var ju bara partylife, har han sagt till Expressen.

På bilden nedan ser vi Lennie tillsammans med stjärngänget som åkte ut på Robert Wells turné Rhapsody in Rock år 2006.

STOCKHOLM 20060608 Robert Wells tillsammans med medverkande från Rhapsody in Rock träffas på Park hotell. Lennie Norman, Johan Glans, Jörgen Mörnbäck, Maria Möller, Anders Berglund, Johan Rheborg, Anders Ekborg. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

År 2018 gjorde Norman comeback med showen Gubbvarning Live!, som var hans första egna humorturné på nästan 30 år. Den blev en succé och fick till och med förlängas ända in i år på grund av stor efterfrågan.

Norman slog igenom när ståuppkomiken för första gången slog igenom i Sverige. Han pekar ut det som en nyckelfaktor till sin långa och framgångsrika karriär, men också en mycket viktig person i hans liv: hustrun Lucia.

– Jag hade sådan oerhörd tur att standupen kom i precis rätt läge, och jag hade just träffat Lucia min fortfarande hustru. Hon var en stor del så till vida att jag fick ett lugn och självförtroende hemma. Jag kände att, även om jag gör bort på scen, så kan jag komma hem och så finns det någon där som tycker om mig ändå, sade Lennie Norman i TV4:s ”Efter fem” 2019.

Lennie Norman om starka kärleken till hustrun Lucia

Han talar sig mycket varm om hustrun. Innan Norman mötte henne kunde han bete sig på ett annorlunda sätt, förklarar han. Han kunde ha blivit ”Slem-Helge” – om inte Lucia kommit in i hans liv.

– Den kärleken var och är så stor. Innan jag träffade Lucia var jag lite ”Slem-Helge” på scenen, lite flörtig. Det kan man inte vara om man ska vara komiker, det är bara att glömma bort, säger Lennie Norman i Efter fem.

Han avslöjade då bland annat att han med ojämna mellanrum testar sitt ståuppmaterial på hustrun. Men framför allt för de samtal om allt möjligt, vilket Lennie uppskattar oerhört mycket.

– Vi pratar än i dag öronen av varandra när jag kommer hem efter ett gig på kvällen. Vi äter, tar ett glas vin och pratar i timmar. Vi säger själva, hur kan man ha så mycket att prata om? Det är underbart.

Så fint att höra, Lennie! Vi önskar dig och Lucia all lycka nu och i framtiden.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna ståuppare som bjudit oss på många skratt genom åren – som här i SVT:s ”Doobidoo”!

Exit mobile version