Jamie Lee Curtis, 65, vill visa att ålder bara en siffra – tar alla med storm med vågade kroppsbilden

Jamie Lee Curtis. Foto: Shutterstock/Instagram

Samhället pressar ofta åldrande kvinnor längre och längre bort från rampljuset. Men skådespelaren Jamie Lee Curtis utmanar detta – och har satt en ny standard för vad det innebär att åldras graciöst.

Med en karriär som sträcker sig över decennier och en ständigt brinnande låga som trotsar samhällets förväntningar, är Curtis en stor inspirationskälla för en hel generation kvinnor. Curtis visar vägen – det går verkligen att omfamna sina år på ålderns höst som en tid fylld av möjligheter!

Hennes senaste Instagram-inlägg förstärker bara hennes budskap ytterligare… Fortsätt läsa för att se vad hon gjorde!

Artikeln fortsätter under bilden.

LOS ANGELES, CA. 28 januari 2023: Jamie Lee Curtis vid AARP Movies for Grownups Awards på Beverly Wilshire Hotel. Foto: Paul Smith-Featureflash/Shutterstock

Förespråkare av ”pro-aging”

Mitt i en kultur som med åren blivit mer fixat vid begreppet ”anti-aging”, exempelvis rynkkrämer som utlovar att vi inte kommer åldras lika snabbt, har Curtis förespråkat för att vi ska göra oss av med den frasen.

När hon talade vid Radically Reframing Aging Summit förra året, sa hon:

– Det här ordet ”anti-aging” måste slås ned. Jag är pro-aging. Jag vill åldras med intelligens, elegans, värdighet, lust och energi.

Uppenbarligen vägrar ”Freaky Friday”-skådisen att se åldrande som något att dölja eller skämmas för; istället vill hon omfamna varje ögonblick av livsresan.

I en intervju med Forbes reflekterade Curtis nyligen över de åldrar då hennes föräldrar gick bort – hennes mamma, Janet Leigh, vid 79 och hennes far, Tony Curtis, vid 85. På grund av detta är Curtis medveten om verkligheten av åldrande, och är fast besluten att fokusera på att njuta av sitt liv och vårda relationen till sin familj.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jamie Lee Curtis och kollegan Sigourney Weaver. Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

Oscarsvinnaren sa också under intervjun att hon faktiskt – i motsats till samhällets förväntningar – kommit fram till att åren fram till 60-årsåldern var de kreativt mest tillfredsställande i hennes liv.

Fyller 65 med självförtroende

Efter att ha fyllt 65 nyligen publicerade Curtis nyligen en ny bild på Instagram som visade upp hennes ben. Hennes självsäkra hållning och klädval – ett par svarta shorts – symboliserade mer än ett moderiktigt ställningstagande. De representerade Curtis engagemang för att främja kroppspositivism i alla åldrar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Fansen har rusat till kommentarsfältet för att uttrycka sin beundran för Curtis.

– Du är verkligen en inspiration för de av oss som är i din ålder! Så skön! skriver en person i kommentarsfältet under bilden.

Ett annat fan av Curtis skrev:

– Så vackert inifrån och ut!

Många är överens om att åldrande inte betyder slutet på livets möjligheter.

– 60-årsåldern är full av nya möjligheter.

Trots att hon är en offentlig person, har Curtis varit öppen och ärlig om hur hon själv tvivlat och varit osäker på sig själv – särskilt när hon sett sig själv i spegeln efter att ha duschat.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jamie Lee Curtis 2018. Foto: Tinseltown / Shutterstock

– När jag kommer ut ur duschen vänder jag bara ryggen åt spegeln och torkar mig i en skön stund, i stället för att titta i spegeln, sade hon och tillade att hon föredrar att inte döma sitt utseende.

I sin resa mot självacceptans har det hjälpt Curtis att undvika ständig granskning i spegeln.

Curtis öppenhet om sin resa mot självacceptans är inte bara uppfriskande utan också stärkande för kvinnor som är ute på sina egna livsresor genom åldrandet. Ingen säger att du kan lära dig att älska dig själv totalt över en natt, men att arbeta mot självacceptans är alltid en bra början!

Vad tycker du om Jamie Lee Curtis syn på åldrande? Låt oss veta i kommentarerna!

Exit mobile version