Jenny Alversjö ryter ifrån – har nu fått nog efter kritiken: ”Frågor som ingen ska behöva få”

Det har varit en tuff tid för TV4-profilen Jenny Alversjö.

Efter att ha insjuknat i corona är hon sedan en tid tillbaka i rutan igen, men det har inte stoppat flera kritiska röster från att tycka till.

Nu ryter hon ifrån.

”Och är det något jag inte tolererar är det människors behov av att döma andra”, skriver hon på Instagram.

Det har varit ett tufft år för oss alla.

På grund av den rådande coronakrisen har vi tvingats skjuta upp de planer och drömmar vi hade för året, för att kunna minska på smittspridningen.

Och för gänget som arbetar med ”Nyhetsmorgon”, har de också drabbats av bakslag.

Både Jenny Alversjö och Steffo Törnquist insjuknade i corona.

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen.
Men vilken sändning! Lyckliga alla vi som får titta”, skrev hon då på Instagram.

Kort därefter gav TV4 beskedet att de inte planerade att ställa in programmet, på grund av den rådande coronasituationen.

”Vi har testat vår personal regelbundet och ser inte någon större smittspridning hos oss än i övriga samhället. Vi tar situationen på största allvar och smittspårar när det behövs i enlighet med de regler som finns”, skrev Mia-Li Hallengren, pressperson för ”Nyhetsmorgon” i ett mejl till Nöjeslivet.

Glädjen över att ha blivit frisk

I dag är Jenny Alversjö frisk och delade kort efter glädjebeskedet med sig av det till sina följare.

”I pyjamasbyxor men på benen och smitt- och feberfri. KÄNSLAN! Tusen tusen tack för all kärlek och omtanke. Har noll smak, knappt någon doft men hundra procent lycka att vara frisk igen”, skrev hon då i ett inlägg.

Ryter ifrån efter kritiken

Men att Jenny varit just så öppen som hon har varit om sin sjukdomsresa har inte uppskattats av alla.

I ett nytt inlägg på sin Instagram skriver tv-profilen att flera tycker hon delar med sig för mycket.

”Har fått frågan om jag ”måste vara öppen med att jag varit sjuk” och ”har du inget annat att berätta än tråkiga saker..” Det är frågor som ingen ska behöva få. Just nu är många sjuka i Sverige och kommer att vara sjuka en lång tid framöver. Jag vet hur det känns”, skriver hon och fortsätter:

”Jag vet hur det är att kämpa för att orka jobba och ha en vardag när tröttheten och orken egentligen inte finns där. Men jag krigar på. Och är det något jag inte tolererar är det människors behov av att döma andra. Som att ett nedvärderande utifrånperspektiv skulle kunna ändra saker i en helt annan riktning. Till alla er som kämpar med sviter av covid och andra sjukdomar – håll ut. Hoppet kan ingen ta ifrån en”.

Stöttningen från följarna

I kommentarsfältet får hon stöttande kommentarer från hennes följare.

”Tänk att folk inte kan hålla inne sina smutsiga och fräcka kommentarer och handlingar. Något sorgligt måste ligga bakom men rättfärdigar inte att slå ner hårt på andra för det. Du är superfin och så starkt att du är tillbaka på jobbet efter dessa motgångar och sjukdomar som du gått igenom. Fin bild på er. Stå på dig för vi är många som gillar dig skarpt”, skriver en person.

”Bra skrivet! Två bra saker jag tar med mig från att varit sjuk på riktigt är att jag är bättre på att läsa andra och att jag står upp för mina åsikter, även om de är obekväma, jag har blivit starkare! Allt gott”, skriver en annan.

”Vilken fin bild! Fortsätt kriga du, tror att du behövs som förebild för alla oss som möter utmaningar med bland annat hälsan. Du är en stark och positiv förebild. Kram kram”, skriver en tredje.

Du är stark och klok du Jenny! Självklart måste vi också dela med oss av det som är tungt i livet också! Hoppas du mår bra!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.