Jodie Foster förälskade sig i sex år yngre Alexandra – håll i hatten när du får se hur stjärnans kärlek ser ut nu

Jodie Foster gifte sig med sitt livs kärlek för nio år sedan.
Så här lever den Oscarsbelönade Hollywood-stjärnan i dag med fotografen Alexandra Hedison.

Jodie Foster är en av Hollywoods riktigt stora stjärnor. För de flesta biobesökare kommer hon förevigt bli förknippad med sina två största roller i karriärer – de som båda har gett henne Oscarsstatyetter i tunga kategorin Bästa kvinnliga skådespelare.

År 1988 för rollen som Sarah Tobias i dramathrillern ”Anklagad” – och kanske framför allt, för rollen som Clarice Starling i ”När lammen tystnar” från 1991. Oförglömliga insatser vilka har gett henne en särställning på den amerikanska filmstjärnehimlen.

LÄS MER: Bibi Johns mötte kärleken i 40 år yngre ex-pojkvännen – ärliga orden om åldersskillnaden

Artikeln fortsätter under bilden.

Jodie Foster. Foto: Shutterstock
Jodie Foster. Foto: Shutterstock

Men faktum är att Fosters karriär tog fart långt innan hon utbytte repliker med den fasansfullt otäcke Hannibal Lecter, utmärkt spelad av Sir Anthony Hopkins. Redan när Jodie var i treårsåldern (!) fick hon nämligen sin första roll.

Hon var med i både familjefilmer à la Walt Disney och reklamfilmer, innan hon som 13-åring landade en viktig roll i en film som senare skulle komma att bli kultförklarad.

Det var ju då, i rollen som den drogberoende, prostituerade tonårsflickan Iris, som Foster spelade mot en ung Robert De Niro i ”Taxi Driver”. De Niros rollfigur som förgäves försöker rädda Fosters i denna psykologiska thriller-klassiker regisserad av flerfaldigt prisade filmmakaren Martin Scorsese.

Utanför vita duken växte Jodie, egentligen Alicia, upp med sin mamma Brandy och hennes partner Josephine. Den blivande filmstjärnans pappa ska ha försvunnit ur familjens liv redan innan hon föddes. Smeknamnet ”Jodie” ska hon ha fått från sina syskon, som bestämde sig för att kalla henne efter bonusmammans initialer, ”Jo D”.

LÄS MER: Så gick det sen för skådespelaren Julie Andrews – efter genombrottet som Maria i ”Sound of Music”

På senare år har vi framför allt sett Jodie Foster i filmer som ”The Mauritanian” – och den rollen belönade henne med en Golden Globe i kategorin bästa kvinnliga biroll i en långfilm år 2021. Samma år som hon också belönades med hederspriset ”Honorary Palme d’Or” vid filmfestivalen i Cannes.

Jodie Foster om kärleken till Alexandra Hedison

Vid sin sida på röda mattan i den franska kuststaden hade hon kärleken Alexandra Hedison.

Artikeln fortsätter under bilden.

Jodie Foster och makan Alexandra Hedison på röda mattan inför filmfestivalen i Cannes, Frankrike, sommaren 2021. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/TT
Jodie Foster och makan Alexandra Hedison på röda mattan inför filmfestivalen i Cannes, Frankrike, sommaren 2021. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/TT

Foster var i många år en av Hollywoods allra mest privata skådespelare, och det var inte förrän hon i ett tal på Golden Globe-galan 2013 valde att bli riktigt personlig. Då bekräftade Foster att hon tidigare levt med den tio år äldre filmproducenten Cydney Bernard. Det är också med sin ex-partner som Jodie har två barn.

I talet tackade hon Cydney för alla år de haft tillsammans, och berättade också att de är goda vänner efter uppbrottet.

Och samma år hade Jodie träffats av Amors pilar!

Jodie Fosters liv med kärleken Alexandra

Den så omtyckta och prisade filmstjärnan hade mött sitt livs kärlek i form av den sex år yngre fotografen Alexandra Hedison. Paret gifte sig 2014 och har sedan dess setts många gånger tillsammans i det offentliga rummet, strålandes vid varandras sida.

Hedison har tidigare varit tillsammans med en annan mycket känd amerikanska; nämligen talkshow-värden Ellen DeGeneres.

Framöver kommer fansen att få se Jodie Foster i den kommande, fjärde säsongen av HBO:s thrillerserie ”True detective”.

Alexandra Hedison och Jodie Foster anländer till Museum of Contemporary Art-galan (MOCA) i april 2023, i Los Angeles. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT
Alexandra Hedison och Jodie Foster anländer till Museum of Contemporary Art-galan (MOCA) i april 2023, i Los Angeles. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT

Vi önskar er all lycka, Alexandra och Jodie!