Jon Henrik Fjällgrens starka ord – efter tunga insikten: ”Läkarna säger jag måste…”

De hårda orden blir för mycket.
Nu säger Jon Henrik Fjällgren ifrån.
Vad jag än gör hur mycket jag än jobbar och sliter så kommer alltid detta som en käftsmäll”, skriver han på Instagram.

Jon Henrik Fjällgren, 33, har haft en lysande karriär sedan han slog igenom i ”Talang” så sent som 2014.

Den jojkande artisten har utan tvekan blivit folkkär efter att ha landat flera topplaceringar i Melodifestivalen och även medverkat i Let’s dance.

Fjällgren har under åren också gjort sig känd för sin uppriktiga öppenhjärtighet, vilket bland annat manifesterats i hans självbiografi ”Månbarn” som kom ifjol och är skriven tillsammans med Maria Andersson.

I ett nyligen publicerat inlägg på Instagram berättar den folkkäre artisten nu om baksidan med negativa kommentarer som han ibland får in via sociala medier.

STOCKHOLM 20190307 Jon Henrik Fjällgren repeterar sitt bidrag Norrsken inför finalen i Melodifestivalen 2019 på Friends Arena på torsdagen. Foto Claudio Bresciani / TT

Jon Henrik Fjällgren förklarar att han ibland får kommentarer om att han är ”otillräcklig” och ”lat och inte tar ansvar”.

”Får även frågan du har väll inget att vara stressad över?! Vissa saker kan göra så jävla ont att höra fast man kämpar varje dag för att komma framåt. Vad jag än gör hur mycket jag än jobbar och sliter så kommer alltid detta som en käftsmäll. Du kan väl aldrig vara trött å sliten du som är så ung vad har du att vara ledsen över osv.”, skriver Jon Henrik Fjällgren på Instagram.

”Många tror jag lever ett drömliv”

Artisten förklarar att han även blivit tillsagd att stressa ner – för att undvika att gå in i väggen.

”Läkarna säger jag måste stressa ner för att du går in i väggen snart men vad ska jag säga?! Oroliga nätter och ibland tunga samtal som oftast handlar om vad jobbigt de är för alla andra. De är stort sätt bara när jag blundar och försöker drömma mig bort som jag kan få vila ibland. Många tror jag lever ett drömliv men verkligheten kan se annorlunda ut oftast så kan en bild ha många historier även om bilden ser otroligt vacker ut”, skriver han.

Nyligen kom också beskedet att artisten ger sig in i politiken. Enligt Sameradion och SVT Sápmi ställer han upp i sametingsvalet 16 maj, för partiet Samerna och han vill bland annat jobba för att främja jämställdhet.

STOCKHOLM 20190124 Jon Henrik Fjällgren tävlar i Melodifestivalen 2019. Foto: Jessica Gow / TT

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till Jon Henrik via vår Facebook-sida!