Karl Fredriks avgörande beslut med kärleken Petter – därför vill de inte längre ha barn

Karl Fredrik Gustafsson och hans fästman Petter Kjellén har länge pratat om att skaffa barn. Men nu är de inte alls så säkra längre. Just nu lutar det nämligen åt att de inte blir några ungar som springer runt på gården Eklaholm.

– Det är inget som vi jobbar aktivt för eller har i vår plan. Vi är väldigt nöjda som det är, säger Karl Fredrik till Hänt.

Det var 2020 som vi alla fick stifta bekantskap med trädgårdsmästaren, floristen och inredningsdesignern Karl Fredrik Gustafsson, 37, och hans bättre hälft Petter Kjellén, 41, i ”Karl Fredrik på Österlen”.

I TV4-serien – som nu är lagd på is – fick man följa deras liv på gården Eklaholm på skånska Österlen.

Utöver att sälja saker i sin kända och populära gårdsbutik skriver Karl Fredrik böcker. Nyligen kom ”Karl Fredrik. Vårkänslor och trädgårdsmagi”, hans andra bok hittills.

Karl Fredrik Gustafsson. Foto: TV4

Vankas två bröllop framöver

I september väntar bröllop för det folkkära paret. Det blir faktiskt inte ett – utan två – bröllop.

– Det blir två bröllop. Först ett litet i Frankrike för 55 personer. Bara vänner, ingen familj. Sedan ett lite större på Eklaholm. Då kommer vi säkert vara 150 personer. Så Frankrike och Sverige. Det blir bröllop i dubbel bemärkelse!, säger Karl Fredrik till Hänt.

Han och Petter har varit tillsammans i tio år.

Tidigare har paret pratat en del om att skaffa barn. Petter har varit väldigt sugen, medan Karl Fredrik tidigare varit mer skeptisk.

– Sen får Petter barnlängtan ibland. Det kan jag också få. Vi har inte kommit fram till ett beslut i den frågan än. Petter är ju 40, så det får bli rätt snart i så fall, sa Karl Fredrik i en intervju med Expressen sommaren 2022.

Har ändrat sig i barnfrågan

Men nu verkar planerna helt ha gått i stöpet.

Karl Fredrik och Petter har tagit ett gemensamt beslut i frågan.

– Vi tycker mycket om barn båda två. Petter har ju många syskonbarn, han har fem syskon och alla har barn. Sedan har vi vänner som har barn, vissa börjar bli lite större nu också. Så vi säger det att vi har närhet till barn vilket är jättehärligt och roligt, säger Karl Fredrik och fortsätter:

Karl Fredrik på Österlen
Petter och Karl Fredrik, kända från ”Karl Fredrik på Österlen”. Foto: TV4

– Man ska aldrig säga aldrig, men som det ser ut nu och känns nu så tycker vi att våra liv… Det är klart som sjutton att barn säkert förgyller ens liv och skaffar man barn och får äran att uppfostra barn så tror jag att det finns inget vackrare och mer meningsfullt i livet, men med det sagt så har vi lagt det på hyllan. Det är inget som vi jobbar aktivt för eller har i vår plan. Vi är väldigt nöjda som det är.

Ni är så himla fina och goa’ precis som ni är. Tack för alla härliga avsnitt av ”Karl Fredrik på Österlen”.

Ta hand om er! Ge Karl Fredrik och Petter lite kärlek i kommentarerna.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev