Kikki Danielssons hjärtskärande ord om pensionen – folkkära artistens beslut

Foto: TT

Kikki Danielsson fyllde 70 år i våras.
Nu berättar den folkkära artisten om planerna på pensionen.
– Jag känner att det börjar bli bråttom att hinna med allt, säger hon till Hemmets journal.

Kikki Danielsson, 70, är en av Sveriges mest folkkära artister. Hon har genom åren bjudit fansen på odödliga schlagerklassiker och skönsjungna countryhits. Det senare har bland annat gjort henne till hedersmedborgare i countryns vagga, staden Nashville i USA.

Men det är förstås i Sverige som Danielsson vunnit flest hjärtan med sin unika stämma. Detta manifesterades bland annat då hon tog hem segern i Melodifestivalen med två riktiga klassiker – dels med Chips och låten ”Dag efter dag” 1982 och sedan med ”Bra vibrationer” 1985.

Hon har dessutom en speciell plats i den svenska folkparkssjälen.

Detta efter att hon slog igenom som sångerska i dansbandet Wizex redan på 1970-talet. Hon har under karriären sedan också haft hyllade samarbeten med såväl Chips såsom trion Kikki, Bettan & Lotta, tillsammans med kollegorna Elizabeth Andreassen och Lotta Engberg.

Den ständigt aktuella artisten är just nu i rampljuset med sin nya bok, ”Du vet ingenting om mig”, som hon skrivit tillsammans med kollegan och vännen Sören ”Sulo” Karlsson.

Artikeln fortsätter under bilden.

KARLSTAD 20180203 Kikki Danielsson och Sulo Karlsson, här efter 2018 års första deltävling i Melodifestivalen 2018 i Löfbergs Arena, har skrivit Kikkis nya bok tillsammans. Foto: Fredrik Sandberg / TT

LÄS MER: Lotta Engberg bryter tystnaden om Kikki Danielssons kamp – oron för stjärnan: ”Behövde få hjälp”

I en stor intervju med Hemmets journal berättar Kikki Danielsson att hon genom hela karriären gått en kamp med sig själv. En kamp om att bevisa för sig själv att hon är älskad av andra – vilket lett till att hon ofta också har satt andra i första rummet, förklarar hon.

– I hela mitt liv har jag jobbat med att behovet att bli älskad. Ibland känner jag att jag nästan har förintat mig själv i försöken att ständigt vara till lags, säger Kikki Danielsson till Hemmets journal.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20171128 Kikki Danielsson kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT

Kikki om planerna på pensionen

Tidigare i år fyllde den firade artisten 70 år, och även om hon fortfarande tycker om att stå på scenen berättar Kikki att planerna på pension finns där i bakgrunden.

– Jag känner att det börjar bli bråttom att hinna med allt. Framför allt vill jag få tid för barn och barnbarn och lära känna dem. Jag som varken har haft mormor eller farmor vet hur viktigt det är.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20100216 Kikki Danielsson laddar för att spela in sitt första nya album på 17 år. Skivan ska vara klar i sommar och släppas till hösten. Foto: Johan Engman/TT

Dock ser hon ett stort hinder för att pensioneringen ska bli av inom en nära framtid.

– Men tyvärr har jag inte riktigt råd att gå i pension än, det är den enkla sanningen. Det är inte helt ovanligt när man har varit frilansande musiker i hela sitt yrkesliv.

LÄS MER: Kikki Danielssons stora glädje efter alla år: ”Försöker få till det”

Kikkis nya bok ”Du vet ingenting om mig” finns ute nu.

STOCKHOLM 20171128 Kikki Danielsson kommer att tävla i Melodifestivalen 2018, presenterades under en pressträff på SVT i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT

Vi hoppas på det bästa för dig, Kikki!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna fantastiska artist!

Exit mobile version