Kikki Danielssons nya stora glädjebesked – efter alla år: ”Försöker få till det”

Här kommer en riktigt glädjande nyhet för alla Kikki Danielsson-fans.
Den folkkära artisten har stora planer inför den kommande tiden.
– Vi försöker få till det, skriver hon på Instagram.

Kikki Danielsson, 70, är en av landets mest folkkära artister. Hon har genom åren bjudit svenska folket på odödliga schlagerklassiker och skönsjungna countryhits.

Med sin varma stämma och härliga utstrålning har Danielsson värmt våra hjärtan i flera decennier. Artisen med den magiska sångrösten har inte bara vunnit Melodifestivalen med två riktiga klassiker – dels med Chips och låten ”Dag efter dag” 1982 och sedan med ”Bra vibrationer” 1985 – hon har dessutom en speciell plats i den svenska folkparkssjälen.

LÄS MER: Helen Sjöholms ord om Tommy Körberg – efter stjärnans svåra kamp: ”Otroligt stark”

Mycket snart kommer vi att få lära känna stjärnan ännu mer.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2016-10-25 Artisten Kikki Danielsson Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT
STOCKHOLM 2016-10-25 Artisten Kikki Danielsson Foto: Staffan Löwstedt / SvD / TT

För en tid sedan meddelade nämligen Kikki att hon kommer släppa en ny bok om sitt liv. I självbiografin, som fått titeln ”Kikki Danielsson – du vet ingenting om mig” och släpps senare i höst, lovar artisten kommer bjuda på något alldeles extra.

Kikki Danielssons genombrott med Wizex

Kikki Danielsson slog igenom som sångerska i dansbandet Wizex redan på 1970-talet. Hon hade sedan också hyllade samarbeten med såväl Chips såsom trion Kikki, Bettan & Lotta, tillsammans med kollegorna Elizabeth Andreassen och Lotta Engberg.

Utöver det har sångerskan haft en minst sagt lyckad solokarriär. Hon har sålt drygt 3,5 miljoner skivor, fått 26 guldskivor och sex platinaskivor.

Men det var alltså i Wizex som det hela tog fart på 70-talet – och nu har Kikki riktigt glädjande nyheter att berätta för alla som hoppats få se gruppen tillsammans igen.

LÄS MER: Marianne Mörcks avslöjande om relationen hon inte velat prata om: ”Skyldig”

Kikki Danielssons glädjebesked – vill återförena Wizex våren 2023

På Instagram avslöjar den folkkära artisten nämligen att Wizex – efter alla dessa år – planerar för en härlig återförening till våren! Året var 1973 och Kikki stod som sångerska i Wizex. 50 år har passerat sedan dess och detta vill hela gruppen nu fira.

– Vi har en plan. Nästa år, 2023, är det 50 år sen vi i vår konstellation drog igång. När man kommer upp i åldern, är varje jubileum absolut värt att fira. Vårt Wizex föddes i Osby, så det känns som självklart att göra ett par konserter där, skriver Kikki Danielsson på sin Instagram.

Wizex fick sitt stora genombrott 1977 när dansbandet medverkade i SVT:s ”Nygammalt”. Samma år hamnade gruppen på Svensktoppen med låten ”En vagabond”.

Året därpå gjorde Kikki Danielsson och Wizex debut i Melodifestivalen – då med det Lasse Holm-skrivna bidraget ”Miss Decibel” som slutade på andra plats i tävlingen. Det kom att bli starten på ett mycket framgångsrikt samarbete mellan de båda kollegorna Danielsson och Holm.

LÄS MER: Kikki Danielssons härliga besked – stjärnans otroliga drag efter alla år: ”Underbar”

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20130716 Kikki Danielsson får en kyss på kinden av Lasse Holm efter sitt uppträdande tisdagens Allsång på Skansen. Foto: Leif R Jansson/TT
STOCKHOLM 20130716 Kikki Danielsson får en kyss på kinden av Lasse Holm efter sitt uppträdande i Allsång på Skansen. Foto: Leif R Jansson/TT

Kikki Danielssons önskan till fansen: Vi försöker få till det

Kikki Danielsson poängterar att det hela i dag är på planeringsstadiet – och vill nu ha in tips från fansen på låtar de vill höra.

– Det gäller för oss att minnas, vilka låtar som gick hem bäst. Önskningar tas gärna emot, men det ska vara 70-tal. Någon gång på vårkanten 2023 har vi tänkt, men det är mycket att ordna!! Vi hoppas att få se våra fans på denna konsert. Vi försöker få till det, skriver hon.

Kikki Danielsson har verkligen inte legat på latsidan på sistone. Tidigare i år lät den folkkära artisten meddela att hon både ska släppa ett nytt album, och att hon skrivit redan nämnda självbiografin som kommer ut i affärerna under hösten.

Inte nog med det, har Kikki dessutom farit runt på stor turné i Sverige under sommaren.

Och nu kan alltså fansen få ännu mer Kikki framöver!

LÄS MER: Vreden efter Tildes agerande mot Kikki Danielsson – tittarnas kritik efter sändning: ”Skamligt”

Vi önskar er stort lycka till med planerna på er återförening, Kikki och Wizex!

Dela gärna vidare inlägget om du ser fram emot detta.