Kristin Kaspersen bryter tystnaden – därför har hon bestämt sig för att ta ett steg tillbaka: ”Svårt”

Kristin Kaspersen har synts i mängder av olika format genom åren, och i våras fick vi se henne axla rollen som programledare i Let’s dance. Men nu bekräftar profilen att hon framöver ska ta ett litet steg tillbaka och dra ner på jobbandet.

Kristin Kaspersen är en av våra mest folkkära artister och under hennes långa karriär har hon tagit sig an många olika uppdrag.

Under våren fick vi bland annat följa henne som programledare varje vecka i TV4 och Let’s dance.

Läs mer: Kristin Kaspersens nya ord om Pernilla Wahlgren – uttalandet efter Allsång på Skansen: ”Allt du gör…”

”Det är mycket åt olika håll”

Att Kristin Kaspersen trivs med många bollar i luften råder inga tvivel om, och inför att Let’s dance skulle dra i gång berättade hon för Nöjeslivet att hon fått slänga om rejält i kalendern.

– Just nu har jag slagit runt allt som hände i min kalender under våren. Det är framför allt podden, men sen de grejer jag har framöver är egentligen fyra månader framåt, eftersom jag är frilansare. Det är föreläsningar, vilket jag gör mycket, vissa event och så har jag gjort Hjälte-galan som jag gjorde i december. Jag vet inte om det blir i år men det får jag väl snart reda på. Men nu känner jag att det ska bli ganska skönt att fokusera på en sak, vilket jag tänkte på när allt annat försvann i kalendern. Även om det blir mycket att göra, så blir det ändå en sak, förutom podden. I vårt jobb är det ibland så att man ska dit en dag, åka till Växjö nästa dag, sen ska man plugga manus… Det är mycket åt olika håll. Här blir det samma, sade Kaspersen då.

Foto: TV4

Därför trappar hon ner

Men nu har hon beslutat att ta ett litet kliv tillbaka, och fokusera mer på återhämtning. Något hon delat med sig av i ett inlägg på sin Instagram.

”Jag vill älska lugnare tempo, jag kommer att göra det… men det är en utmaning för mig! Jag bestämde redan i våras att jobba i ett lugnare tempo efter semestern, eller rättare sagt vanliga arbetstider och inte både dag, kväll och ibland helger. I en frilansvärld känner jag sån tacksamhet att ha mycket jobb. Och Jag älskar att jobba därför säger jag sällan nej utan går igång på roliga jobb. Vad jag glömmer när det snurrar på är att energin även ska räcka till att göra roliga saker på fritiden, som att ha mer tid för familj, vänner och träning efter arbetstid. Jag trodde det skulle vara lätt och njutbart men märkte snart jag blev rastlös,” skriver hon och fortsätter:

”Det har bara gått två arbetsveckor efter min semester och jag börjar landa i lugnet efter jobbet så sakteliga. Tränar, kollar film och hänger med familj och vänner. Det är ju härligt ju! Men jag som har en hyperaktivitet inom mig så blir det tydligt att jag får diskutera med den hyperaktiviteten och låta lugnet vinna. Speciellt när jag är kvar i stan. Nu börjar jag tycka att det är rätt ok, och jag vet jag behöver det, men åååå vad svårt det är! Nu ska jag fortsätta säga nej till att jobba över och säga ja till återhämtning, göra roliga saker med de jag har runt om mig och träningen såklart.
Johannes Hansen sa till mig ’du har haft så mycket kaos (mest positiv kaos) i ditt liv och det är du trygg med och hanterar det fantastiskt bra. Det är din comfort zone.’ Så rätt han hade! Nu tränar jag på att även lugnet ska bli min comfort zone.”

Kristin Kaspersen
Foto: TV4

Läs mer: Nanne Grönvall ryter ifrån – efter dramatiska beslutet om Eva Rydberg: ”Knyter sig i magen”

Följarnas reaktioner

I kommentarsfältet är det många som peppar Kristin och tycker att hon gör helt rätt i att sakta ner lite.

”Så fint Kristin. Du är så klok”

”Klok tanke vi behöver mer av lugn”

”Det bästa är nog att du hinner med dina grabbar, tiden går så fort”

”Så sunda ord, inte lätt men bra värdering”