Kristin Kaspersens besvikelse på TV4 – kängan efter beslutet för Let’s dance: ”Det är sjukt”

TV4:s flaggskepp Let’s dance tar efter 18 säsonger en paus på obestämd tid. En av de som beklagat sig över beslutet offentligt är Kristin Kaspersen.

53-åringen har både vunnit tävlingen som dansare och programledde förra säsongen då Petra Mede tvingades kasta in handduken.

I år var tanken att hon bara skulle följa Let’s dance hemma från soffan.

– Som tittare tycker jag att det är sjukt tråkigt, jag älskar ju programmet, säger hon till Expressen.

Kristin Kaspersen, 53, har under ett par år varit ett känt ansikte utåt för TV4:s stora nöjesprogram Let’s dance.

Som deltagare vann hon programmet 2019 tillsammans med sin danspartner Calle Sterner.

STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner vinner finalen i "Let's Dance" 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STOCKHOLM 20190531 Kristin Kaspersen med danspartnern Calle Sterner vinner finalen i ”Let’s Dance” 2019. Foto: Fredrik Sandberg / TT

I våras fick hon även chansen att agera programledare ihop med David Lindgren som ersättare för Petra Mede som fått avbryta sin medverkan på grund av en ryggskada.

Läs mer: David Lindgren och Kristin Kaspersens stora sorg – besvikelsen efter beslutet om Let’s dance: ”Gråtit”

Kanaldirektören: ”Den trenden vill vi bryta”

När beskedet om att TV4 pausar produktionen av programmet nästa säsong levererades av kanalen var det många som chockades och blev ledsna.

– Let’s Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus, sa sa kanal- och innehållsdirektören Fredrik Arefalk till TV4.

Pausen är på obestämd tid och rent teoretiskt skulle programmet kunna vara tillbaka redan om ett år

– Trots att Let’s dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, sa Arefalk.

David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let's dance 2023. Foto: TV4
David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let’s dance 2023. Foto: TV4

En av de som reagerade starkast på den tråkiga nyheten var Kristin Kaspersen. I ett inlägg på Instagram skrev hon:

Ett program som sprider så mycket glädje inte bara för oss som är med utan jag får så ofta höra det från de tittare jag möter. Jag är glad att TV4 säger det är en paus, för jag vill njuta av att titta på programmet igen, förhoppningsvis 2025”.

Läs mer: Kristin Kaspersens känslosamma ord om Lasse Berghagen – efter folkkäre stjärnans kamp på sjukhus

Litar på att TV4 tar rätt beslut

I en färsk intervju med Expressen utvecklar den omtyckta programledaren sina tankar om beslutet att lägga ned danstävlingen.

– Jag älskar ju Let’s dance så jag tycker det är tråkigt, säger hon.

Samtidigt påpekar hon att det inte påverkar henne någonting rent arbetsmässigt eftersom hon inte var tilltänkt att leda det. Hon var enbart vikarie i våras.

Kristin Kaspersen
Foto: TV4

Hennes känslor är alltså de som finns hos en besviken åskådare.

– Som tittare tycker jag att det är sjukt tråkigt, jag älskar ju programmet. Men jag har också respekt för att man måste ta vissa beslut, så TV4 vet förhoppningsvis vad de gör och då litar jag på det, säger hon till tidningen.

Vi håller med dig helt och hållet, Kristin! Supertråkigt att ett så populärt och underhållande program plötsligt saknas i tv-tablån. Kommer du att sakna Let’s dance i vår? Dela med dig av en kommentar.