David Lindgren och Kristin Kaspersens stora sorg – besvikelsen efter beslutet om Let's dance: "Gråtit"

David Lindgren och Kristin Kaspersens stora sorg – besvikelsen efter beslutet om Let’s dance: ”Gråtit”

Det var under onsdagseftermiddagen som TV4 släppte chockbeskedet om att Let’s dance tar en paus 2024.

Nu har programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen brutit tystanden om beskedet.

På onsdagen möttes vi av den tråkiga nyheten om att det inte blir någon ny säsong av Let’s dance nästa år.

Let’s dance är ett av TV4:s största och mest populära program någonsin. Premiären ägde rum 2006 och sedan dess har det blivit hela 18 säsonger av dansunderhållning i rutan.

LÄS MER: Let’s dance ställs in 2024 – TV4:s nya chockbesked om tittarfavoriten: ”Dags för en paus”

Därför tar Let’s dance en paus

Men nu har TV4 gått ut med att man vill pausa programmet. Anledningen är att man vill förnya konceptet.

– Let’s Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 till egna kanalen.

Han fortsätter:

– Trots att Let’s Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi.

Det är med andra ord inte en total nedläggning av programmet som det rör sig om. Förhoppningsvis kommer programmet tillbaka igen 2025.

Flera profiler som varit verksamma med programmet har sedan nyheten kom ut uttalat sig om beslutet. Däribland jurymedlemmen Tony Irving och dansaren Tobias Karlsson.

Foto: TV4

LÄS MER: Tony Irving bryter tystnaden – första orden efter TV4:s beslut att ställa in Let’s dance: ”För min del…”

LÄS MER: Tobias Karlsson bryter tystnaden – efter att TV4 stoppat Let’s dance: ”Trodde aldrig…”

Programledarna säger sitt

Nu har även programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen sagt sitt om att programmet läggs ned på obestämd framtid.

David Lindgren har lett programmet sedan 2021, från början tillsammans med Petra Mede. Men sedan Petra drabbades av ryggbesvär så fick Kristin Kaspersen rycka in och tog över rollen i våras.

Artikeln fortsätter efter bilden.

David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let's dance 2023. Foto: TV4
David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let’s dance 2023. Foto: TV4

Davids ord om pausen

På Instagram har både David och Kristin yttrat sina känslor och tankar.

Ni kanske har hört att TV4 har bestämt att Let’s Dance ska ta en paus 2024. Jag har haft så roligt dom 3åren som jag har fått vara programledare för Let’s Dance. Fått jobba med så MÅNGA underbara människor på alla positioner i denna produktion. Så får vi se vad som händer med Let Dance under den här pausen”, skriver David Lindgren i ett inlägg på Instagram.

David kommer inte längre att synas i tv på ett tag. Nu är han istället aktuell med showen: A Show Larger Than Life.

Hur det än blir med min framtid i programmet så är jag så tacksam att jag har fått vara med i 3 år. Jag har skrattat massor, lärt mig massor, pratat massor, sjungit massor, gråtit en del o allt det har jag fått dela med alla er. Tack Lets Dance och tack Tv 4 för att jag fick förtroendet att göra detta. Ett minne som jag kommer ta med mig hela livet. 🕺 nu dansar jag vidare i livet och på Hamburger Börs! Så om ni vill se mig så får ni komma dit nu när jag inte kommer vara med på tvn❤️

Kaspersens känslor inför beslutet

Även för Kristin Kaspersen är det vemodigt att programmet läggs ned. På Instagram talar hon ut om känslorna.

Lets Dance pausar nästa år. Många av er har säkert redan läst det. Litar helt på att TV4 tar ett rätt beslut även om jag tycker det är sååå tråkigt!”, skriver hon i ett inlägg.

Kristin berättar om sina erfarenheter av programmet och hur mycket det har betytt för henne.

Hon fortsätter:

Jag är glad att TV4 säger det är en paus, för jag vill njuta av att titta på programmet igen, förhoppningsvis 2025.
Tack alla bakom kameran både i studion och på redaktionen, proffsigare team är svårt att hitta. Tack juryn @dermotclemenger @wilsonanndance @tony_irving_ för goda råd och skratt. Alla deltagare och dansare jag mött genom åren. Ni är FANTASTISKA och jag har fått vänner för livet!
Extra tack till underbara Calle Sterner och David Lindgren.
Nu väljer jag att inte fokusera på att det är tråkigt att det inte blir något nästa år, utan att istället bara känna tacksamhet för allt programmet har gett mig genom åren, jag är så innerligt tacksam!

Artikeln fortsätter efter bilden.

Programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen avslöjade som vanligt slutresultatet. Foto: TV4
Programledarna David Lindgren och Kristin Kaspersen. Foto: TV4

Reaktionerna i sociala medier

I David och Kristins kommentarsfält på Instagram har många personer uttryckt sin sorg över att Let’s dance sätts på hyllan. Det är flera som tycker att programmet borde sänts på fredagar istället för lördagar.

Meeeen åh….nej. Älskar Lets Dance. Varför lägga net ett av de bästa programmen, som gav så mycket kärlek, glädje och positivitet. Hoppas verkligen att ni kommer tillbaka 🙏🙏🙏”, skriver en person i Davids kommentarsfält.

Hoppas att dom tvärvänder och sänder redan nästa år igen. 1 million tittare är inte lite,och ändra till fredagar då folk vill mysa framför tv:n.”, skriver en person i Kristins kommentarsfält.

Vad tycker du om att Let’s dance tar en paus? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!