Lena Philipsson bryter tystnaden – artistens första ord om svåra hälsokampen

Lena Philipsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Lena Philipsson. Foto: Jonas Ekströmer/TT

För några år sedan drabbades Lena Philipsson av en otäck upplevelse.
Nu berättar den folkkära artisten om kampen för hälsan i nya boken ”I händelse av min död (en manual)”.
”Den starkaste känslan var skammen om jag skulle falla ihop, skriver stjärnan, uppger Aftonbladet.

Lena Philipsson är en av våra mest folkkära artister. Popstjärnan har varit en självklar del av svenskt musik- och nöjesliv sen 80-talet. År 1984 gjorde hon singeldebut med ”Boy/You Open My Eyes”. Två år senare gjorde hon debut som artist i Melodifestivalen.

LÄS MER: Här får Lena Philipsson ta emot medalj av kungen

Det slutade i jättesuccé. Låten ”Kärleken är evig” kom tvåa och skrev för alltid in sig i Melodifestivalhistorien och anses än i dag av många som en av de stora schlagerklassikerna.

I mitten på 2000-talet tog hon så hem hela tävlingen. 2004 fick Lena Ph jubla med låten ”Det gör ont” i Globen. Senare samma år släppte hon det hyllade albumet ”Det gör ont en stund på natten men inget på dan”.

År 2006 var hon dessutom programledare för hela Melodifestivalen.

På senare år har hon också släppt albumet Maria Magdalena – med bland andra singeln ”En stilla depression” – och som fått fina recensioner.

Den folkkära och ständigt aktuella artisten är nu i ropet med sin nya bok, ”I händelse av min död (en manual)”.

STOCKHOLM 2021-02-05 Programledaren Lena Philipsson i samband med repetitioner inför Melodifestivalens första deltävling 2021. Foto: Jonas Ekströmer / TT

LÄS MER: Lena Philipssons stora glädjebesked – privata beslutet efter alla år: ”Jag har funderat en tid…”

I boken berättar Lena Ph bland mycket annat om hur hon i början av 2010-talet drabbades av hjärtproblem. Det hela tog sin början ungefär ett år efter uppbrottet från dåvarande maken, modedesignern Per Holknekt.

Artisten beskriver hur de otäcka symptomen uppenbarade sig helt plötsligt.

”En lugn dag i maj, på väg upp för Sturegatan, kände jag plötsligt ett växande tryck över bröstet, ett sådant som brukade signalera att hjärtat nu skulle slå ett extraslag”, skriver Lena Philipsson i sin bok, uppger Aftonbladet.

Hon beskriver sedan hur dessa besvär återkom i samband med bland annat scenframträdanden och medverkan i olika tv-program.

STOCKHOLM 2021-02-06 Programledaren Lena Philipsson vid Melodifestivalens första deltävling i Stockholm 2021. Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Den starkaste känslan var skammen om jag skulle falla ihop, alla dessa mobilkameror, det vore inte bra. Scenen var praktiskt upplyst, det skulle bli bilder. Det skulle bli rubriker”, skriver Lena Philipsson i boken.

Lena Ph:s besvär var tillfälliga

Enligt Aftonbladet var artistens hjärtproblem tillfälliga – och hon mår bättre i dag.

Lena Philipssons bok ges ut av Norstedts förlag.

– Den här boken handlar om mig själv och om vem jag är och hur jag tänker. Jag har ju alltid varit väldigt privat av mig, ja, rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlåten och bjuda in läsaren till min hjärna, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande.

Idén att skriva en bok kom för flera år sedan, berättar hon.

– Men det var först 2021 som jag plötsligt var mogen att försöka förvandla min idé till verklighet. Jag bestämde mig för att boka in ett möte med ett bokförlag, säger Lena Philipsson.

Så skönt att höra att du mår bättre i dag, Lena!

Skicka gärna er kärlek till denna underbara artist i kommentarsfältet!

Exit mobile version