Magnus Uggla bryter tystnaden – efter orden om åldern i Filip & Fredriks tv-show: ”Plågsamt”

Magnus Ugglas ålder blev ett stående inslag i Filip och Fredriks tv-show ”Alla mot alla”.
Nu berättar den folkkäre artisten vad han tycker om tilltaget.
– Jag gillar Filip och Fredrik, men de körde det inslaget så mycket så jag tyckte att det blev plågsamt, säger Uggla till Café, enligt Aftonbladet.

Att drabbas av åldersnoja kan hända de flesta. För somliga kan detta skapa ångest och även om det med tiden brukar försvinna, så kan det vara jobbigt att gå igenom en sådan period.

Folkkäre artisten och rockstjärnan Magnus Uggla erkänner utan omsvep att han haft svårt för åldrandet i en intervju med magasinet Café.

Uggla slog igenom när han som 21-åring gav ut debutalbumet ”Om Bobbo Viking” och sedan dess har det totalt blivit 17 fullängdare. Framför allt under 1980- och 1990-talet skördade Uggla stora framgångar när han under en period hade rekordet i antalet Rockbjörnar i tidningen Aftonbladets prestigefyllda musikgala där svenska folket röstade fram sina favoriter.

För sin långa och framgångsrika karriär på scenerna runtom i landet har Uggla bland annat belönats med en plats i den svenska musikens ”Hall of fame” och fått ta emot medalj av kungen ”för framstående konstnärliga insatser inom svenskt musikliv”.

Det har nu gått 46 år sedan rockstjärnan släppte sitt debutalbum, och Magnus Uggla är förmodligen en av våra mest kända artister.

STOCKHOLM 2018-09-04 Artisten Magnus Uggla repeterar inför sin scenshow på Göta Lejon 2018. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Uggla om åldershånet i tv: ”Blev inte förbannad – men plågsamt”

I underhållningsprogrammet ”Alla mot alla” som leds av programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i Kanal 5 har Uggla uppmärksammats med jämna mellanrum.

Detta i samband med en fråga i programmet där lagen får svara på om någonting är yngre eller äldre än just Uggla – frågan i tv-showen lyder: ”Är Magnus Uggla äldre än dom jävlarna?”

I samband med tv-sändningen i våras lade Uggla – född i mitten på 50-talet – upp en bild från programmet och skrev: ”när du inser att du är äldre än Ullevi” och syftade på en fråga i ”Alla mot alla”.

Nu berättar Uggla för första gången vad han tycker om tilltaget i Kanal 5.

– Första gången jag såg det så tänkte jag ingenting, men när jag förstod att det var ett stående inslag så blev jag trött. Jag gillar Filip och Fredrik, men de körde det inslaget så mycket så jag tyckte att det blev plågsamt. Jag blev inte förbannad, men det blev plågsamt. Då slutade jag kolla på det, säger Magnus Uggla i en stor intervju med magasinet Café, uppger Aftonbladet.

Den prisade rockstjärnan beskriver det som ”skitjobbigt” att vara föremål för en avdelning i underhållningsprogrammet som brukar visas på vardagskvällarna i Kanal 5.

Samtidigt brottas Uggla, som fyllt 67 år, med åldersnoja.

– Det är värre nu än någonsin. Nu börjar man känna att man inte är lika stringent längre, man är inte lika rapp. När man tittar på något som ”Alla mot alla” så sitter man och kan svaret, men kommer inte på vad fan det är. Man är inte lika alert i skallen, det tycker jag är skitjobbigt. Men det är ju för att att man håller på att närma sig vägs ände, säger Magnus Uggla till Café.

Fredrik Wikingssons svar till Uggla

Programledaren Fredrik Wikingsson förklarar att både han och Filip Hammar har den största respekt för Uggla – och beskriver sig själva som stora fans till hans musik.

”Vi valde ENKOM Uggla för att han passade in tidsmässigt och som en hyllning till honom”, skriver Fredrik i en sms-kommentar till Aftonbladet.

Då är ”Alla mot alla” tillbaka med ny säsong

Den allmänbildande och underhållande tv-frågesporten ”Alla mot alla” är tillbaka i Kanal 5 med en ny säsong i augusti. Tv-showen med Filip och Fredrik är dessutom nominerad i priskategorin ”Årets underhållningsprogram” på Kristallen-galan som avgörs 27 augusti. Då gör Filip och Fredrik upp om segern med TV4:s ”Masked Singer”, ”Så mycket bättre”, ”Let’s dance” samt SVT:s ”Bäst i test”.

STOCKHOLM 20170111 Filip & Fredrik, aktuella med programmet Breaking News, när Discovery presenterade vårens program under onsdagen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.