Malin Berghagen bryter tystnaden – nya orden om pappa Lasses begravning: ”Ett vackert farväl”

Lasse Berghagen begravning, Malin Berghagen

Foto: Instagram, Pernilla Thelaus/TV4/Cmore

Lasse Berghagen ska begravas inom kort. Nu berättar hans dotter Malin om hur arbetet med planeringen har gått – och om hur det har hjälpt henne i sorgearbetet.

Någon slags räddning ur smärtan. Att fokusera på en sista hyllning, ett vackert farväl och all kärlek vi känner”, skriver hon på sin blogg.

Det har gått lite mer än två veckor sedan ikonen Lasse Berghagen, 78, gick ur tiden. Under en längre tid hade han problem med sitt hjärta och därför genomgick han i september en hjärtklaffsoperation.

Hans kropp återhämtade sig aldrig riktigt ifrån operationen. Vid 11-tiden på förmiddagen, torsdagen den 19 oktober, lämnade den folkkäre och älskade artisten jordelivet.

Läs mer: Lasse Berghagens sista ord till döttrarna Malin och Maria – känslosamma avskedet: ”Där jag är nu saknar jag er väldigt mycket”

Berghagen lämnade efter sig sin fru Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47.

Lasse Berghagen och dottern Malin. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT, TV4

”Räddning igenom oro och sorg”

Under de två första veckorna efter pappans död har döttrarna givetvis sörjt honom väldigt mycket, men samtidigt har de tvingats ta ställning till flera olika, logistiska frågor kring hans kommande begravning.

Malin Berghagen skriver mer om det på sin blogg, på MåBras sajt. Hon har döpt inlägget till ”Att ta sig igenom oro och sorg”.

”Ni har fyra veckor på er” den meningen känns rätt märklig när du bara några dagar tidigare sett din pappa ta sitt sista andetag. Fyra veckor till att få ihop en begravning inte bara till vår pappa utan till hela svenska folkets teddybjörn. Men på något sätt så har planering och struktur varit lite av en räddning igenom oro och sorg”, skriver hon och berättar samtidigt att arbetet kring begravningen ändå fått henne att inte hamna i någon mental svacka.

Det har hjälpt henne att ha någon form av struktur nu tiden efter pappa Lasses bortgång. Det har också varit viktigt för henne att våga släppa ut känslorna och inte hålla allting inom sig.

Så även om jag och lilla syster Maria gav varandra en blick av oj… när orden kom till oss om de fyra veckorna för vi visste vad vi hade framför oss är det också en del av sorgearbetet. Någon slags räddning ur smärtan. Att fokusera på en sista hyllning, ett vackert farväl och all kärlek vi känner”, skriver hon.

Vad fint skrivet, Malin. Hoppas allting går bra med Lasses begravning. Vi saknar honom så mycket.

Ta hand om dig och om familjen.

Exit mobile version