Malin Berghagens nya besked – så hedrade familjen Lasses minne: ”Precis som pappa hade önskat”

Foto: TV4, Instagram/mberghagen

Det är en vecka sedan Lasse Berghagen, 78, somnade in. I ett långt blogginlägg beskriver nu hans dotter Malin hur familjen samlats efter den tragiska bortgången – bland annat genom att hedra honom över en lunch som gick helt i hans anda.

Så mycket kärlek. Precis som pappa hade önskat”, skriver hon.

Det är exakt en vecka sedan en av Sveriges mest folkkära och älskade artister lämnade jordelivet. Lasse Berghagen, 78, hade genomgått en hjärtklaffsoperation i september, eftersom han lidit av ett hjärtproblem en längre tid.

Operationen i sig var lyckad, men hans kropp kunde inte återhämta sig helt och hållet. Under torsdagen 19 oktober somnade han stilla in på sjukhuset vid 11-tiden på förmiddagen.

Läs mer: Malin Berghagen visar upp privata bilderna med pappa Lasse – detaljen som många reagerar på: ”Vi var…”

Hans närmaste familj, frun Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47, har fått mängder med meddelanden och kondoleanser från Lasses vänner, kollegor och beundrare.

Samtidigt har de behövt sörja sin älskade make och pappa i fred.

Malin och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

Det gjorde familjen första dagarna

Efter att först ha kommit med ett kort uttalande samma dag som Lasse gick bort valde Malin Berghagen sedan att be om lugn och ro och om tid att tänka.

Nu har hon skrivit ett långt inlägg på sin blogg som finns på plattformen MåBra.com. Hon konstaterar att det har gått en vecka sedan pappa Lasses död – och så redogör hon för vad hon och familjen har gjort de senaste dagarna.

Under fredagen gick Malin i Östermalmshallen, en saluhall i Stockholm där Lasse Berghagen var stammis. På kvällen samlades familjen hemma hos Malins halvsyster Kristin Kaspersen, 54, där de samtalade, åt mat och umgicks till sent på natten.

Dagen efter bestämde hon sig för att återvända till Östermalm där hon själv växt upp i perioder. Hon ville gå i sin pappas fotspår och besöka hans favoritställen och gå på de gator som han brukade ströva omkring på.

Hon träffade sin halvsyster Maria Berghagen, 47, på pappans favoritrestaurang. Lisa Elmqvist i Östermalmshallen var platsen för familjens lunch. Deras respektive partners var med. Malins sambo Martin Charlton och Marias fästman Olof Röhlander.

Alla andra bord hade små lampor men på vårt stod ett ljus för pappa. Så fint av personalen. Två av mina barn följde med och sedan kom Kristin som skulle stanna i fem minuter men blev kvar hela lunchen. Så tacksam. Jag beställde lax med hovmästarsås och berättade för de andra hur pappa introducerade denna rätt för mig i tonåren när vi gjorde en utflykt till Svaneholms slott. Han förklarade hur balansen mellan lax och hovmästarsås och det rostade brödet skulle vara. Jag minns än idag hur gott jag tyckte det var då. Och det var lika gott nu”, beskriver hon i bloggen.

Malin och pappa Lasse ute på restaurang. Foto: Instagram

Malin Berghagen: ”Så mycket kärlek”

Familjens lunch blev som en högtid för att hedra Lasse Berghagens minne. Den röda tråden var att de gjorde, åt och drack sånt som han själv skulle ha valt.

Jag tog ett glas vitt till maten för ovanlighetens skull. Jag är inte så förtjust i vitt vin, men det var pappas favorit. Och sedan fortsatte det så. Med god mat, historier, minnen och mycket skratt. Så mycket kärlek. Precis som pappa hade önskat”, skriver hon.

Nu har Malin Berghagen lämnat Stockholm för att åka till Järvsö i Hälsingland, hennes mammas hemort. Där ska hon andas ut och ladda batterierna efter den sorgliga och intensiva veckan i huvudstaden.

Vad fint att ni kunde hedra Lasses minne med en lunch på hans favoritrestaurang, där du åt och drack det som han själv skulle ha valt. Det var en fin idé.

Ta hand om varandra nu och sörj i er egen takt. Vila i frid, Lasse.

Exit mobile version